Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Teröristler hastane, kamu binaları ve evleri yakıyor
        1

        Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararılıkla sürüyor.

        2

        TSK ve emniyet güçlerince yürütülen müşterek operasyonda, teröristler tarafından tahrip edildikten sonra el yapımı patlayıcılar kullanılarak yakılan İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binası, D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü binası ve lojmanlar ile öğretmenevini görüntüledi.

        3

        DİŞ HASTANESİ KULLANILAMAZ HALE GELDİ
        Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'ndeki İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binası, D.T. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine geniş güvenlik önlemleri altında ulaşan ekip, teröristler tarafından tamamen tahrip edilen binalara girdi.

        4

        Bölge halkının nitelikli sağlık hizmeti alması için birkaç yıl önce kurulan sağlık kompleksini karargah gibi kullanan teröristlerin, binaların duvarlarına delikler açtığı, buralardan güvenlik güçlerine ateş ettiği, yerleştirdikleri el yapımı patlayıcılarla binalara hasar verdikleri tespit edildi.

        5

        Yaklaşık 15 gün süren yoğun çatışmaların ardından bölgeyi terk eden teröristlerin, binaları ateşe verdikleri görüldü.

        6

        Hastane içerisindeki tüm sağlık malzemeleri kullanılamaz hale gelirken, teröristlerin çevrede saklandıkları evleri de yaktıkları ortaya çıktı.

        7

        GÜVENLİK GÜÇLERİ BAYRAK ASTI

        Güvenlik güçleri tarafından kontrolü sağlanan bölgedeki kamu binalarına bayraklar yeniden asıldı.

        8

        Güvenlik kaynakları, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü binası ve lojmanları ile öğretmenevinin de teröristler tarafından aynı şekilde tahrip edildiğini belirtti.

        9

        Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü bölgelerden dumanlar yükselirken, kamu binalarının giriş bölümlerine yerleştirilen el yapımı patlayıcılar ise uzman ekipler tarafından etkisiz hale getiriliyor.

        10

        OPERASYONLAR HIZ KESMİYOR
        Yüzde 65'i tamamlanan operasyonda güvenlik güçleri çemberi giderek daraltıyor.

        11

        Sıcak çatışmaların yaşandığı bölgelerde, güvenlik güçleri, teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

        12

        PKK'lı teröristler, sıkıştıkları bölgelerde evleri ateşe veriyor.