Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Kilis'e yine roket saldırısı: 1'i polis 2 yaralı

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Suriye'deki DAEŞ mevzilerinden son dönemde neredeyse her gün roket atılan Kilis'te 3 patlama daha oldu. Yaşar Aktürk Mahallesi'nde 1'i polis 2 kişi yaralandı. Kilis esnafı protesto için kepenk açmadı.

        Suriye'deki DAEŞ mevzilerinden ateşlenen ilk roket sabah saat 07.45 sıralarında kent merkezinde Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki bir sokağa düştü. Olay yerindeki biri polis 2 kişi yaralandı. Yaralılar Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı polisin durumun iyi olduğu tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki evlerin camları kırıldı duvarlarda binalarda ve bazı araçlarda maddi hasar oluştu. Diğer 2 roket de valiliğin arka bahçesine ve adliyenin arkasındaki boş araziye isabet etti.

        Çevredeki evlerin camları kırıldı duvarlarda ve binalarda maddi hasar oluştu. Roketlerin düştüğü alanlar güvenlik şeridi ile kapatıldı. 3 bölgeye 112 ambulansları, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

        İŞYERLERİ KEPENK AÇMADI

        Kilis esnafı seslerini duyurabilmek için iş yerlerini açmadı. Esnaf, can ve mal güvenliklerinin kalmadığını dile getirerek bir an önce önlem alınmasını istedi. Kilisli kasap ve lokantacıların protesto eylemine diğer esnafın da destek vermesi üzerine kent sessizliğe büründü. Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şevket Memiler, "Kilis'te gerçekten insanların psikolojisi bozuldu. Hayalet bir kent haline geldi. Ekonomi sıfır noktasında, yetkilileri buradan göreve çağırıyorum. Kilis halkına ve bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Eylemimize destek verdikleri için eylemimize bütün esnaflar katıldı. Sadece Kasaplar ve Lokantacıların problemi değil, Kilis halkının problemidir" dedi.

        4 DAEŞ'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

        Kilis'e roket mermilerinin atıldığı 2 DAEŞ mevzisi, Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alındı. İlk belirlemelere göre 4 DAEŞ'li etkisiz hale getirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ