Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son Dakika: Şanlıurfa'da otomobildeki PKK'lılar polise ateş açtı

        Şanlıurfa'da, eylem hazırlığında oldukları öne sürülen 2 PKK'lı, kendilerini durdurmak isteyen polislere ateş açtı. Çıkan çatışmada teröristlerden biri öldürüldü, diğeri yaralı ele geçirildi.

        Takım elbise giydiği saptanan terörist Cüneyd Aydar'ın, Aktütün ve Dağlıca karakollarına yönelik terörist saldırılara katıldığı, Yüksekova'da 2007 yılında bir korucuyu kaçırıp şehit ettiği, 2008 yılında yine bir polisin şehit edilmesi ve 2010 yılında bir uzman çavuşu şehit edtiği saptandı.

        Olay, öğleden sonra Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 6'ncı kilometresinde Kabahaydar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Polis, otomatik silahlı ve bombalı PKK'lı teröristlerin eylem yapmak için kente geleceği bilgisi üzerine kent girişinde denetim noktası oluşturdu.

        Ekipler, gelen şüpheli olarak değerlendirilen araçları durdurarak aradı. Polisin, uygulama noktasında şüphelenerek durdurmak istediği sürücüsü öğrenilemeyen otomobilden ateş açıldı.

        Çatışma bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı ile özel harekat ekibi sevk edilirken, yol trafiğe kapatıldı. Polis ekiplerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, otomobilin arka koltuğunda oturan terörist öldürülürken, sürücü koltuğundaki PKK'lı terörist yaralı yakalandı.

        Yolda uzun araç kuyruğu oluşurken çatışmada yaralanan PKK'lı tedavi için ambulansla hastaneye götürüldü. Çatışma ardından Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da olay yerine gelerek polislerden bilgi aldı. Otomobilde yapılan aramada tüfek, tabanca ve el bombası ele geçirildi.

        Kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

        ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST ÇOK SAYIDA EYLEME KATILMIŞ

        Şanlıurfa'da polislerle çıkan çatışmada öldürülen teröristin PKK'nın üst düzey isimlerinden 'Herokol' kod adlı Siirt nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Cüneyd Aydan olduğu belirlendi.

        Polisin araştırmasında üzerinden Mehmet Zeki Özden adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan ve şüphe çekmemek için takım elbise giydiği saptanan terörist Cüneyd Aydar'ın, Aktütün ve Dağlıca karakollarına yönelik terörist saldırılara katıldığı, Yüksekova'da 2007 yılında bir korucuyu kaçırıp şehit ettiği, 2008 yılında yine bir polisin şehit edilmesi ve 2010 yılında bir uzman çavuşu şehit edtiği saptandı.

        Polisin incelemesinde aynı zamanda Yüksekova'da terör örgütü adına para topladığı da belirlenen Cüneyd Aydar'ın öldürüldüğü çatışmada yaralanan otomobil sürücüsü İsmail Kaya'nın tedavisine ise devam ediliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ