Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ömer Çelik'ten AK Parti'nin kongre süreci hakkında açıklama

        HABERTURK.COM

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Çelik, "Bunların hiçbirini tabu olarak görmemesi lazım. Zihinsel boşluğa düşmemek lazım. Bunlar meşru olan sistemler ama biz tam başkanlık sistemini öngören bir teklif götüreceğiz." dedi.

        İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

        Sayın Başbakanımız 20 aylık dönemde son derece önemli kararların altına imza atmıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sosyal medyada örgütlü gruplar hadleri olmayan değerlendirmeler yapıyor. Kulis haberlerine dayanarak Başbakanımızı incitmeye çalışan değerlendirmelerin bütün kadrolar olarak karşısındayız. Hiç kimsenin başarılı bir Başbakanlık geçiren bir kişiyi bu şekilde yıpratmaya hakkı yoktur. Hiçbirine kıymet vermiyoruz. AK Parti ve hükümetin sözcüleri ve kurmayları vardır. Bunların değerlendirmeleri esastır. Değerlerimizin yıpratılmasına asla müsade etmeyiz.

        Zaman zaman bunlarla ilgili değerlendirmeler basında çıktığı için bu açıklamayı gerekli duydum. AK Parti sorunsuz bir geçiş yapacaktır. Bu yaklaşımlarda bulunanları kınıyoruz.

        Kongre ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti'nin yeni Genel Başkanı'nın kim olacağı konusunda istişare yapılacaktır.

        AK Parti Genel Başkanlığı son derece stratejik bir makamdır. Düşük profil diye bir tartışma olmaz.

        LONDRA'YA MÜSLÜMAN BELEDİYE BAŞKANI

        Londra halkının tüm dünyaya önemli bir mesaj verdiğini düşünüyoruz. Dünyaya verilen bu mesajlar bakımından da tebrik ediyoruz. İnsanlığın vicdanının sınavlardan geçtiği bir zaman. Dünya her gün cesetlerle karşılaşıyor. Londra'daki bu seçimin bir çoğulculuk mesajı vermesi açısından son derece kritik olduğunu düşünüyoruz.

        KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

        Darbe hukukunun değiştirilmesiyle ilgili yürüttüğümüz bir tasarı var. Anayasa'nın değişmesi demek darbe hukukunun değişmesi demek. Nefesiniz yetiyorsa önerilerinizi dinleyelim. Bunun yerine klasik bir CHP gibi her zaman yaptıkları gibi sistem tartışmasını rejim tartışmasına çevirmeye çalışıyorlar. AK Parti'nin böyle bir düşüncesi yok. Sistemin değişmesine millet karar verecek. İçinde kan geçen cümlelerle ele alması son derece vahimdir. AK Parti'de Başbakan nasıl olacak bunu tartışıyorlar. Hiçbirinin kendi kadrolarından bir Başbakan çıkması ve bunun nasıl olacağı konusunda bir düşünceleri yok. Böyle siyaset olmaz. Ne yapar CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gider, yargı vesayeti oluşturmaya çalışır. Bu açıklamasını son derece vahim buluyoruz.

        AK PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ VE BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

        Hakikaten kriz olursa ben size söylerim. Sayın Genel Başkanımızın bu kürsüden konuşmasını gördünüz. Siz orada bir kriz gördünüz mü? AK Parti'nin kadroları gayet sakin bir şekilde bekliyor. Başbakanımızın bu kürsüde yaptığı açıklamalar siyasi tarihimize girecek açıklamalardır. Kriz demek çatlak demektir. Kriz demek, varoluşsal bir çatışma demektir.

        Sayın Bahçeli diyor ki, "22 Mayıs sonrasında AK Parti zaafa düşerse biz destek vermeye hazırız" diyor. AK Parti kadroları birlik içerisindedir. Biz zaaf olmayacaktır. Terörle mücadele konusunda destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 23 Mayıs'ta da AK Parti kadrolarında bir zaaf olmayacaktır. AK Parti tek başına iktidadır. Bir koalisyon sorunumuz yoktur. Ancak Başkanlık konuşulmasın diye bu tür sözler söyleniyorsa bilinsin ki bu AK Parti'nin resmi görüşüdür.

        SİSTEM TARTIŞMALARI

        Yerli-Milli konularında akla hep olumsuz şeyler geliyor. Kuvvetler ayrılığı kazanımının korunması ve güçlendirilmesi gerekir. Bu sistemde kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı korunamamaktadır. Türkiye'nin demokrasisi 5G'ye geçmiş, telefon ankesörlü kalmıştır.

        Türkiye'de öteden beri uzun yıllar Genel Başkanlık yapmış liderlerden partileriyle irtibatlarını kesmek işin doğasına aykırıdır. Biz temel standartları koruyacağız ve bunları korumak şartıyla kendi yerli ve milli dediğimiz şeyleri yapacağız. Biz reform Anayasa'sı istiyoruz, ismi önemli değil. Yerli ve milli deyince bunu evrensel değerlerle çarpışan bir şey olarak değerlendirmemek gerekir.

        PARTİLİ CUMHURBAŞKANI TARTIŞMASI

        Bunların hiçbirini tabu olarak görmemesi lazım. Zihinsel boşluğa düşmemek lazım. Bunlar meşru olan sistemler. Orada kendi partisine yıllarca liderlik yapmış birisinin bu ilişkiyi kesmesini istemek doğru değildir.

        Biz tam başkanlık sistemini öngören bir teklif götüreceğiz. Şu anda başka bir çalışmamız yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ