Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 EKPSS sınav sonuçları ÖSYM üzerinden açıklandı

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları bugün açıklandı. Peki EKPSS sonuçlarını nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar...

        2016 EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        23 Şubat - 09 Mart 2016 tarihleri arasında başvurusu alınan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 24 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirildi. Sınava giren binlerce aday, sınav sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyor. Merakla beklenen EKPSS sonuçları ÖSYM'ninhttps://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden yayınlandı. 2016 EKPSS sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

        2016 EKPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        EKPSS, 81 il merkezinde saat 10.00'da başladı ve 60 dakika sürdü. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun tek oturumda "genel yetenek" ve "genel kültür" testleri uygulandı. Testlerde toplam 60 soru soruldu.

        Engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleştirildi.

        EKPSS NEDİR?

        Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınav demektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ