Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik '4 UMKE görevlisi PKK'ya bilgi sızdırdığı' iddiası

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Nusaybin'de 4 gönüllü UMKE mensubunun PKK'ya bilgi aktardığının tespit edilmesi ile ilgili, "Binler ile ifade edilen bir ekibin içinde ihanet eden, yanlış yapan insanın olduğu yerde bunlar olur. Çürük diş gibi bunlar temizlenir ve kapının önüne konur. Yanlış yapan mutlaka bedelini öder. Ülkenin birlik ve beraberliğine, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden örgütlere destek veren hainler olursa gereğini yapar, hukuka teslim ederiz" dedi.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Aile sağlık hizmetlerindeki yapılanmaya değinen Bakan Müezzinoğlu, "Her türlü sağlık sorununuzda artık Cumartesi ve Pazar günleri de sabah 08.00 akşam 20.00 çalışabilecek güçlendirilmiş Aile Sağlık Merkezlerini oluşturuyoruz. Aile hekimliğinde 22 bin olan hekim kadromuzu 2017 sonunda 30 bine çıkaracağız. Yalnız tedavi eden değil, sağlık alanlarında bilinçlendiren, sağlıklı yaşam kültürünün mensubu yapan bir anlayışla bu Aile Sağlığı Merkezlerimiz hizmet verecek" diye konuştu.

        Açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Nusaybin'de 4 UMKE gönüllüsünün PKK'ya bilgi aktardığının tespit edilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

        "Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizden (UMKE) son derece memnunuz ve son derece insani, vicdani ve mesleki anlamda güzel hizmetler yapan bir ekibimiz var. Binler ile ifade edilen bir ekibin içinde ihanet eden, yanlış yapan insanın olduğu yerde bunlar olur. Çürük diş gibi bunlar temizlenir ve kapının önüne konur. Yanlış yapan mutlaka bedelini öder. Ülkenin birlik ve beraberliğine, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kasteden örgütlere destek veren hainler olursa gereğini yapar, hukuka teslim ederiz. Bu arkadaşlar da hukuka teslim edilmiştir. Bizim denetim ve incelemelerimiz, şu anda Sağlık Bakanlığı olarak 565 bin kişilik sağlık ekibiyle çalışıyoruz. Bu ekibin içinde hatası ve eksiği olan olacaktır. Hata ve eksik boyutu farklı, ihanet boyutuyla değerlendirilenler farklıdır. İhanet edenler de hukuk çerçevesinde cezasını alacaktır. Bu emniyet ve istihbaratın, bizim günlük takiplerimiz sonucunda mutlaka yanlış yapan görülür. Duyarlı bir yapı, bunu birincide yakalamasa ikincide yakalanır."

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın toplam 774 gün rapor alması ile ilgili olarak ise Müezzinoğlu, "Bizim Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizden Selahattin Demirtaş'ın eşinin aldığı toplam 774 gün rapor var. Çok anormal bir rapor süreci. Neredeyse 2 yıldan fazla rapor almış. Bu raporun 75 günü Sağlık Bakanlığı'nın hastanesinden alınmış. 75 günlük bir raporun izah edilebilirliği olabilir ama 774 günün izah edilebilirliği yoktur. Nereden, hangi hekimden almış bunlar inceleniyor. En kısa zamanda sonuçlanacaktır" diye konuştu.

        Sağlık Bakanlığı'nın normal doğumu arttırmak için yeni bir düzenlemeye gittiğinin altını çizen Müezzinoğlu, konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

        "Normal doğum işin olması gerekenidir. Son 15-20 yılda normal olanın yerini sezaryenler aldı. Bu doğru değildir. Her geçen gün de bunun bilimsel çerçevede olması gereken noktaya gitmesi ile ilgili bütün söylemlerimize rağmen arzu ettiğimiz başarıyı yakalamadık. Şimdi yeni bir eylem planı hazırladık. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu eylem planını uygulayacağız. Burada hadise yalnız ücretlendirme hadisesi değildir. Burada çok yönlü bir eylem planı var. Annenin, ailenin eğitiminden bebeğin annesine mektubuna kadar, yine hamilelik süresince hekimlerimizin ve sağlık görevlilerimizin vereceği destek ile anne normal doğumu talep eder ve doğrusunun bu olduğu konusunda bilinçlendirilecek. Sonra normal doğumda şöyle bir algı var; komplikasyonlar oluşuyor, komplikasyonlar da bizi korkutuyor. Esasında asıl komplikasyon sezaryende var. Annenin karnına bıçak açmak bir komplikasyondur, rahmi kesmek komplikasyondur. Bütün bunları anneyi, aileyi bilinçlendirerek yapmamız gerekiyor. Eğitimi önemsiyoruz. Hekimlerimize, ebelerimize ve doğuma girenlere komplikasyonun sorumluluklarını da biz üstleniyoruz. Sen cesur ol, özgüvenli ol. Burada normal doğumun komplikasyonu, sezaryen komplikasyonundan daha azdır. Olursa bile komplikasyon bunun bedellerini hükümet olarak biz üstleneceğiz diye yasal düzenleme yapıyoruz. Meşru zeminde doğru olanı yapmak bizim görevimiz. Bebekler annelerine diyor ki; benim doğal hakkıma müdahale etme. Hekime de mektup yazıyor ve diyor ki; benim için doğru olanı yap. Biz doğru olanı yapmak durumundayız. Çok yönlü bir eylem planımız. Bu eylem planımızın bir ayağı da normal doğumlara SGK'nın ödediği ücretlerin bir miktar daha yükseltilmesi."

        AK Parti kongresine de değinen Bakan Müezzinoğlu, "AK Parti kurulalı 15 yıl oluyor. İlk bu cümleyi 2002 yılı Kasım ayında söyledim. Seçimlerden sonra o günkü Genel Başkanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız milletvekili olamamıştı. Dolayısıyla başbakan olamıyordu. O günlerde dedikodular, partide 3-4 tane başbakan adayı var, partide huzursuzluk var gibi. O gün söylediğim cümleyi bugün de söylüyorum. AK Parti'nin ülke ve millet adına hedefleri vardır. AK Parti'nin 2023 hedefleri var. Biz bu hedeflere gitmek zorundayız. Dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olma sorumluluğumuz var. Gelecek nesillerimize daha güçlü bir Türkiye bırakma sorumluluğumuz var. Bu sorumluluklarda isim tartışan bir noktada bugüne kadar neredeyse hiç olmadık. Yine isim tartışmıyoruz, hedef tartışıyoruz. Bu ülkeyi, AK Parti kadroları 2023'te hak ettiği o noktaya taşıyacaktır. İçimizde bu noktaya taşıyabilecek çok arkadaşlarımız var. Pazar günü bunu kongrede delegelerimiz karar verecek. Temayüller alındı. Bugün de temayüllerin değerlendirmesi yapılır. Yarın veya öbür günde bu işi en iyi şekilde götürebilecek arkadaşımıza görev tebliğ edilir. Bu arkadaşımıza da hep beraber sahip çıkarız" açıklamasını yaptı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ