Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehdi Eker, Diyarbakır saldırısının detaylarını HABERTÜRK'e anlattı

        Çimen ÇETİN / HABERTÜRK TV

        Diyarbakır'ın Tanışık köyünde terör örgütü PKK'nın bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden 16 köylüyü tanıyan Diyarbakırlı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker HABERTÜRK'e konuştu. Eker, "Olayın esas kahramanı ve mağdur kahramanı bu olayla da 16 kişi aynı akrabalar ailelerden vefat etti. Ama bunlar aslında yüzlerce ya da binlerce insanın hayatını kurtardı" dedi.

        AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehdi Eker, 16 köylünün öldüğü Diyarbakır'daki bombalı araç saldırısının detaylarını HABERTÜRK'e anlattı.

        Saldırıda ölen köylülerin birçoğunu ve Seyithan Yakar'ı bizzat tanıyan Eker, "Tali köy yollarından geliyorlar. Dürümlü mezrasından geçip buraya geliyorlar. Ortada Dicle Valisi var. Olayın esas kahramanı ve mağdur kahramanı bu olayla da 16 kişi aynı akrabalar ailelerden vefat etti. Ama bunlar aslında yüzlerce ya da binlerce insanın hayatını kurtardı" dedi.

        Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Seyithan, kamyonu görüyor, 'Ne arıyorsunuz burada, gidin' diyor. Seyithan Yakar, kardeşi ve yeğenleri ile beraber kamyonun yanına kadar geliyorlar. Kamyon şoförü gidemeyeceğini söylüyor, iniyorlar araçtan. Orada aracı patlatıyorlar."

        O ANNEYE DİKKAT ÇEKTİ

        Eker, konuşmasında Seyithan Yakar'ın annesi Fatma Yakar için ayrı bir paragraf açtı:

        "O yiğit anneyi bir kez daha takdirle elinden öptüm. Onun yüreği yanıyordu, gözyaşlarını akıtıyordu içine, yüreğine. Ama metanetini asaletini de koruyor ve dua ediyor. Bu tavır karşısında; bu metanet, asalet, bu Allah'a teslimiyet karşında sadece hürmetle eğilmek gerekiyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ