Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'ndeki 16 yaşındaki sürücüye 10 yıl

        GAZETE HABERTÜRK

        Mersin, Yenişehir İlçesi İsmet İnönü Bulvarı’nda 1 Ağustos 2014’te D.A. (16) yönetimindeki otomobil yolun karşısına geçmeye çalışan Mersin Üniversitesi öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’a çarptı.

        18 gün sonra hayatını kaybeden Sınar, “Oğlumun asker eğlencesinde yakamadığım kınayı cenazesinde yakıyorum” diyen annesi Muazzez Sınar tarafından davul-zurna ile toprağa verilmişti.

        EMSAL KARAR

        Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan küçük yaştaki D.A., “olası kastla adam öldürme” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Temyiz edilen karar Yargıtay 2’nci Ceza Dairesi tarafından onandı. İşleniş biçimi ve sanığın küçük yaşta olması göz önünde bulundurulduğunda kesinleşen cezanın emsal oluşturduğunu söyleyen ailenin avukatı Cemil Yeral, kararın caydırıcı olması dileğinde bulundu. Av. Yeral, “Trafik kazalarında bu kadar yüksek ceza verilmiyordu. Genelde bilinçli taksir veya taksir suçu olarak görülüp bu yönde hüküm kuruluyordu. Deniz Sınar davasında ise emsal karar çıktı. Yaşı küçük sanık hakkında, işlediği suçtan dolayı olası kast ile adam öldürme suçundan 10 yıl hapis cezasına hükmedildi. Bu şartlar altında, işlenişi bakımından emsali olmayan karardı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ