Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başsavcı sevgilisini yakan Abdurrahman Gazi Göçer'in cezasını fazla buldu

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Kararın bozulmasını isteyen başsavcıya avukatlar tepki gösterdi. Berkil ailesinin avukatı Gülseda Öz, "Bu anlayışla Türkiye'de kadın cinayetleri hiçbir zaman engellenemez" dedi.

        Olay 22 Ağustos 2013'te Antalya-Burdur karayolunun 27. kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre tatil için Ankara'dan Antalya'nın Kemer İlçesi'ne giden 30 yaşındaki Çilem Hülya Berkil ile dolmuş şoförü sevgilisi Abdurrahman Gazi Göçer (37), dönüş yolunda otomobilin içinde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine genç kadın, Göçer'e aracı durdurmasını söyledi. Araçtan inen Berkil, bagajda bulunan çantasını alarak geri dönmek istedi. Göçer, araca binmesi için ikna edemediği sevgilisinin üzerine bagajda bulunan benzin bidonunu döktü ve yaktığı peçeteyi üzerine attı. Alev alarak yanmaya başlayan Çilem Hülya Berkil'i araçtan aldığı paspasla söndüren Göçer, daha sonra genç kadını otomobille Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü.

        ‘İYİ HAL' İNDİRİMİYLE MÜEBBET HAPİS

        Yapılan ilk müdahaleden sonra İzmir'e sevk edilen Çilem Hülya Berkil kurtarılamadı. Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Abdurrahman Gazi Göçer hakkında Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Göçer'e, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçu"ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. ‘İyi hal' indirimi uygulanmasına tepki gösteren Berkil Ailesi ile genç kadının sigara yakmak isterken kendini yaktığını öne süren Göçer'in avukatları kararı temyiz etti.

        BAŞSAVCI CEZAYI FAZLA BULDU

        Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Göçer'e verilen cezayı fazla buldu. Sanığın eylemi gerçekleştirdikten sonra alev alan Berkil'i söndürmek için büyük çaba sarf ettiğini, alevleri söndürmeye çalışırken ellerinin ve kollarının yandığını, daha sonra Berkil'i araca bindirerek hastaneye götürdüğünü belirten Başsavcı Şahin, "Sanığın, maktulenin alev almasından sonra yanmasını beklemek, durup seyretmek veya kendi halinde bırakıp gitmek yerine, pişmanlık duyarak söndürmek ve tedavi ettirmek için hastaneye götürmek amacıyla yoğun çaba harcadığı anlaşıldığından, canavarca hisle hareket ettiğinin kabulü mümkün değildir. Hakkaniyete de uygun değildir" diyerek kararın bozulmasını talep etti.

        AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

        Kararın bozulmasını isteyen başsavcıya Berkil ailesinin avukatları tepki gösterdi. Avukat Gülseda Öz, "Biz sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterirken, Yargıtay Başsavcısı kararın sanığın lehine bozulmasını istedi. Bir kadın, yol ortasında üzerine benzin dökülüp yakıldı. Olay bu kadar açık. Bu anlayışla Türkiye'de kadın cinayetleri hiçbir zaman engellenemez" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ