Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Mardin Nusaybin'de saldırı: 10 güvenlik görevlisi yaralandı

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        Terör operasyonlarının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde örgüt mensupları tarafından tuzaklanan iki el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 10 güvenlik görevlisi yaralandı.

        14 Mart'ta Nusaybin'de PKK'lılar tarafından açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan bombaların imha edilmesi ve örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon sürüyor. İlçenin yüzde 80'e yakını örgüt mensuplarından temizlenirken PKK'lıların yoğun bulunduğu Dicle, Yenişehir, Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerinde yoğun çatışma ve patlama sesleri duyuluyor. Operasyonların yoğunlaştığı Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından tuzaklanan el yapımı iki patlayıcının dün (pazartesi) gece ve bu sabah infilak ettirildi. Dün gece meydana gelen patlamada 4, bu sabahki patlamada 6 olmak üzere 10 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        BİNALAR YAKARAK KAÇIYORLAR

        Nusaybin'de çember daralırken, örgüt mensupları sözde karargah olarak kullandığı binaları ateşe vererek kaçıyorlar. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada son 24 saatte 7, toplamda ise 90 binanın örgüt mensupları tarafından yakıldığı bildirildi.

        6 KİŞİ GÖZALTINDA

        Mardin'de dün (pazartesi) Mazıdağ Karayolu üzerinde menfeze tuzaklanmış olarak bulunan 225 kilo el yapımı patlayıcı ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait 2 av tüfeği, 1 kuru sıkı taban ve silahlara ait mermi ele geçirildi.

        404 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

        Nusaybin'de son 24 saatte gerçekleştirilen operasyonlarda 1 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi, 14 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon sürecinde toplam 404 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi, 387 barikat kaldırıldı, bin 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. İlçede 72 gündür aralıksız devam eden operasyonlar sırasından çıkan çatışma ve meydana gelen patlamalar sonucu 66 asker ve polis şehit oldu. Çok sayıda güvenlik görevlisi yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ