Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta operasyonların yüzde 95'i tamamlandı

        Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde yürütülen operasyonun yüzde 95 tamamlandı. Şırnak kent merkezindeki Yeni Mahalle'de, Kobra ve Zırhlı Muharebe Araçları (ZMA), teslim olmayan teröristlerin yoğun ateş altına aldı. Araçlardan ateş açılma anı an be an kaydedildi.

        Terör örgütü PKK'ya yönelik asker ve polisin katılımıyla gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyon nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ta operasyonun sonuna gelindi. Yüzde 95'i teröristlerden arındırılan kentte, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde süpürme operasyonuna başlandı. Güvenlik güçleri, dar bir alana sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan PKK'lılara sık sık "teslim ol" çağrısı yapıyor. Zaman zaman sıcak temasın yaşandığı kentte, çağrıya uymayan teröristlerin bulunduğu alanlar, Kobra ve ZMA'lar tarafından ateş altına alınıyor. Kentte, zırhlı araçlardan ateş açılma anı an be an kaydedildi.

        TEMİZLENEN MAHALLELERDE BARİKATLAR KALDIRILDI

        Öte yandan, teröristlerden arındırılan Yeşilyurt, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde barikatların büyük bölümü kaldırıldı. Diğer barikatların kaldırılması için de çalışmaların sürdüğü mahallelerde, tuzaklanan el yapımı patlayıcılar birer birer imha ediliyor.

        412 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana devam eden operasyonda, 64'ü sağ olarak yakalanmak üzere, 412 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, bin 260 el yapımı patlayıcı imha edildi. Kentte, 20 korucu, asker ve polis şehit oldu, 145 güvenlik görevlisi de yaralandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ