Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'nın bombacıları yargı önünde

        Geçen yıl 1 Kasım'da yapılan genel seçimler öncesinde, İzmir'deki parti mitinglerinde bombalı eylem yapmak isteyen, ancak bunu başaramayınca kentten ayrılan, 10 Kasım törenleri öncesinde ikinci kez gelen İbrahim E., İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Polisin kendisini fark ettiğinden habersiz olan PKK'lı bombacı İbrahim E., iki arkadaşıyla, Gaziemir Evka 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığı anda operasyona başlandı. İbrahim E.'nin yanı sıra yanında bulunan Barış .İ. ve Mervan A. da gözaltına alındı.

        Teröristlerle birlikte, C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası, fünyeler ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi. Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak ve Kobani'deki kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen 36 yaşındaki İbrahim E.'nin, hem 1 Kasım genel seçimleri öncesi hem de 10 Kasım törenleri öncesinde, bombalı eylem için, kentteki birçok noktada keşif yaptığı öğrenildi.

        Bu kapsamda İzmir ve Diyarbakır'da yapılan operasyonlar sonucu toplam 12 kişi gözaltına alındı. Yakalanan bombacıların patlayıcıları yol kontrolünden kurtulmak için, Diyarbakır'dan İzmir'e tayini çıkan polis memurunun eşyaları arasında getirdikleri ortaya çıktı. Adliyeye sevkedilen zanlılardan İbrahim E. , Mervan A., Barış İ. , Ali Y., Abdülaziz G., Murat Ö., Ahmet G., Heybet O., ve Mehmet Bakır D., tutuklanırken, Remziye O., Serkan O ve Sedat O., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Turhan Güzeloğlu, sanıklar hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', 'Patlayıcı madde bulundurma ve bu suça iştirak', 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' ve '6136 Sayılı Kanuna Muhallefet etmek' suçlarından mübbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları için ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

        İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya 9'u tutuklu 3'ü tutuksuz 12 sanık ile avukatları katıldı. Sanıkların kimlik tespiti ardından ifadeleri alınmaya başlandı. Polis, duruşma salonu ile dışarıda sıkı güvenlik önlemi aldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ