Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül toprağa verildi

        Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün naaşı, helikopterle Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

        Bitlis Vali yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, askeri yetkililer, kurum amirleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit cenazesi, buradan da ilçe merkezinde bulunan İkikubbe Camii'ne getirildi.

        Cami önündeki törene katılan şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün eşi Zeynep Sarıgül, oğlu Melik Atakan ve kızı ile birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Öğle namazına müteakip Sarıgül'ün cenaze namazı kılındı. Bitlis Müftü Vekili Ramazan Çiftçi tarafından kıldırılan cenaze namazı ve okunan duaların ardından Türk bayrağına sarılı şehit tabutu, cenaze aracına alındı. Cenaze törenine katılan yaklaşık 5 bin kişi ise tekbir getirip "Kahrolsun PKK" sloganları atarak Türk bayrağı eşliğinde yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Yürüyüş sırasında şehit tabutu, ilçenin Selçuklu Mahallesi'nde bulunan baba evinin de önünden geçirildi. Ardından da cenaze Abdurahman Gazi Türbesi'nin yanında bulunan şehitliğe getirilerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

        MİNİKLERDEN "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" SLOGANI

        Şehit Sarıgül'ün naaşı kilometrelerce taşınırken, şehit haberini duyan onlarca çocuk ise "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı attı. Çocukların içten haykırışları ise törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ