Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Siirt'te terör örgütü operasyonu: 2 tutuklama

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 15 Ocak'ta düzenlenen, 1 polis memurunun şehit olduğu, terör örgütü PKK'nın sözde bölge sorumlusu Cemal Oğuz'un da aralarında bulunduğu 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyona ilişkin haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik çalışma yaptı.

        Bazı adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un Siirt Üniversitesi'nde eğitim gören yeğeni Candeniz Yavavlı (22), Siirt Üniversitesi Öğrenci Konsey Temsilcisi Aziz Baday (28) ve üniversite öğrencileri A.Ö (23), N.K (20) ile H.G (21) gözaltına alındı.

        Ulus ve Sakarya mahallelerinde, üniversite öğrencisi olarak kendileri için kiraladıkları evleri, saldırı hazırlığındaki teröristlere kullandırmakla suçlanan zanlılar emniyetteki işlemleri ardından adliyeye çıkarıldı.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından "Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık ile Örgüt üyeliği" suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yavavlı ve Baday tutuklanırken, A.Ö, N.K ile H.G tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ