Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Esra Gülyol cinayetinde karar çıktı

        O.Ö., öldürme olayıyla ilgisinin bulunmadığını söyledi ancak mahkeme heyeti tarafından 'olası kasıtla öldürme' suçundan 17 yıl 6 ay, 'yaralama' suçundan 5 ay 18 gün ve 'ruhsatsız tabanca bulundurmak' suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayetten müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık O.Ö. yaptığı savunmada, Esra Gülyol'un cep telefonu faturası yüzünden N.G. ile tartıştığını, Gülyol'un yardım istediği üzerine olay yerine gittiğini söyledi. Otomobilini, N.G.'nin otomobilinin arkasına park etmesinin ardından siyah renkli bir otomobilin kendi otomobiline sürtüp geçtiğini söyleyen O.Ö., N.G. ve Esra Gülyol'un içerisinde bulunduğu otomobile bu aracın içerisinden ateş edildiğini, daha sonra N.G.'nin kullandığı aracın hızla uzaklaştığını iddia etti.

        Sanık O.Ö., öldürme olayıyla ilgisinin bulunmadığını, hala neden suçlandığını bilmediğini söyledi. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti O.Ö.'ye Esra Gülyol'u öldürmek suçundan önce müebbet ceza verdi. Gülyol'un ölümünü "olası kasıtla öldürme" olarak değerlendiren mahkeme, cezasını 21 yıl 6 aya indirdi. Duruşmadaki iyi halinden dolayı 17 yıl 6 aya düşürdü. N.G.'ye yönelik yaralamadan dolayı 5 ay 18 gün, ruhsatsız silahtan 10 ay hapis cezası alan O.Ö., 18 yıl 9 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Sanık avukatları, karar için Yargıtay'a temyize başvuracaklarını söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ