Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Elleri kesilerek öldürülen Nuran Dutlu'nun davası 14 Temmuz'a ertelendi

        2015 yılı ocak ayında Nuran Dutlu'yu işkenceyle ve ellerini keserek öldürdüğü iddia edilen Sertaç Özer ve Muhammet Yıldız'ın tutuklu olarak yargılandığı davanın görülmesine 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Karar beklenen dava, 14 Temmuz'a ertelendi.

        İzmit-Kandıra karayolunun Çayırköy yakınlarında, yola yakın boş alanda, 22 Ocak günü, bir bölümü naylona sarılı olarak elleri kesilmiş halde kadın cesedi bulunmuştu. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı ile Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin cesedin üzerindeki dövmeden yola çıkarak yürüttüğü geniş çaplı soruşturma neticesinde, cesedin 21 yaşındaki bir çocuk annesi Nuran Dutlu'ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.

        Cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, Vedat Altıok ve Arif Çamur sanık olarak belirlenmişti. Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, 13 Haziran günü Kayseri'de gezerken yakalanmıştı. Suç ortaklarından Vedat Altıok ise Bursa'da, diğer sanık Arif Çamur da İzmir'de yakalanmıştı. Sanıkların yakalanmasının ardından Dutlu'ya işkence edildiği ortaya çıkmıştı.

        Sanıkların tutuklu olarak yargılandığı davaya, Kocaeli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmaya maktül Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş de katıldı. Davada tutuksuz olarak yargılanan sanık Serkan Altıok, cinayette kullanılan araçla ile ilgili bilgiler verdi.

        Altıok, "Sanık Muhammet Yıldız bir süre benim yanımda çalışmıştı. Adını Özbek olarak tanıttı. Daha sonra Arif Çamur tavsiye ettiği için yanımda işe aldım. Vedat Ay ile marangozluk yaptığı için birlikte çalıştık. Sanık Muhammet beni arayarak araç alacağını ve kendisine yardımcı olmamı istedi. Ben araçtan anladığım için aracı inceledim, Muhammet ve Vedat aralarında anlaşıp aracın satışını gerçekleştirdi. Bende komisyoncu olarak araç satın alma sözleşmesini imzaladım. Ben maktül Nuran Dutlu'yu hiç görmedim. Öldürüldüğü konusunda hiç bir bilgim yoktur." dedi.

        SERTAÇ ÖZER TAHLİYE İSTEDİ

        Tutuklu sanık Sertaç Özer ise "Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

        Cinayette kullanılan aracın bir önceki sahibi tutuksuz yargılanan Sanık Vedat Ay da "Cinayet için araç kiralama veya satın alma eylemine bilerek katılan bir insan gerçek ismini sözleşmeye yazmaz." dedi.

        Tutuklu sanık Muhammet Yıldız ise "Sanık Vedat Ay araç alımından sonradan haberdar olmuştur. Serkan ona Bursa TOKİ konutlarına iş yapmaya gideceğini söylemişti." şeklinde konuştu.

        DAVA 14 TEMMUZ TARİHİNE ERTELENDİ

        Davada sanık Arif Çamur hakkında yakalama emri çıkartılmasına, tanıklar Cemal Duman ve Cemil Gül hakkında yazılan talimat cevabının beklenmesine, olayın asıl faili oldukları iddia edilen tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer'e yüklenen suç niteliği ve yaptırımı, suçun sanık tarafından işlendiğine dair toplanan somut delilere göre kuvvetli suç şüphesinin bulunması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilerek, dava 14 Temmuz'a ertelendi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ