Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de metro istasyonundaki heykele saldırı

        İzmir Metro AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, İzmirspor istasyonunda dört yıldır yer alan ve bir süredir bir siyasi partiye mensup kişilerin provakatif eylemlerine maruz kaldığı ileri sürülen "Müzisyen" adlı mitolojik ahşap heykelin saldırıya uğradığı belirtildi.

        S.K'nin dün saat 16.50 sıralarında İzmirspor istasyonuna yolcu gibi giriş yapıp, heykelin yanına yanaştığı ve kaideyi devirdikten sonra heykeli parçaladığı kaydedildi.

        Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan S.K'nin polis ekiplerine teslim edildiği bildirildi.

        Saldırgan hakkında şikayette bulunulduğu, hasar gören eserin hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındığı kaydedildi.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan "Müzisyen" adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu.

        KOCAOĞLU: BİZİM İZMİRİMİZ BU OLAMAZ

        İzmir'de, metro istasyonunda bulunan yarı çıplak heykelin parçalanmasından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu twetter hesabından 'Kırılan heykeli aynı yerde sergilemeye devam edeceğiz' mesajı yayınladı.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan Serdar K. isimli şahıs, geçen gün İzmirspor metro istasyonunda bulunan yarı çıplak heykeli parçaladı. Vatandaşı fark eden metronun güvenlik görevlileri hemen bölgeye koştu. Olay yerine gelen polis, şahsı gözaltına alarak emniyete götürdü. Olay yeri inceleme ekipleri de, heykel etrafında inceleme yaptı. Serdar K., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        HEYKEL SERGİLENMEYE DEVAM EDECEK

        Olay sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, twetter hesabından iki mesaj yayınladı. Başkan Kocaoğlu ilk mesajında, kırılan heykelin fotoğrafını paylaşıp "Çok üzüldüm. Bizim İzmir'imiz bu olamaz!" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ikinci paylaşımında ise, ''Kırılan heykeli aynı yerde sergilemeye devam edeceğiz" yazdı.

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ