Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mahkeme ‘hurdalıkta yaşayan’ Suriyeli hırsızı ilanla arıyor

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da Suriyeli sığınmacının karıştığı hırsızlıkla ilgili dava, adres karmaşası nedeniyle ilginç bir boyut kazandı. Suriyeli Wesam L. bir apartman dairesinden hırsızlık yaparken yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan sığınmacının adresi soruşturma dosyasına “Firuzköy’de bir hurdalıkta yatıp kalkar, Küçükçekmece/ İstanbul” şeklinde girildi. Yargılama yapıldı, sanık 2 bin TL para cezasına çarptırıldı.

        Ancak daha önce adres olarak verdiği hurdalıkta bulunamayan Wesam L.’ye mahkeme kararı tebliğ edilemedi. Çaresiz kalan mahkeme, gazete ilanı yoluyla tebligat yapılmasına karar verdi. Bu karar uyarınca Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “para cezası ödeme emri” gazetelerde yayımlandı.

        Mahkeme kararı anımsatılan ilanda şu ifadelere yer verildi: “Mahkûm olduğunuz para cezasının, infazı için yapılan tüm araştırmalar sonucu tebligat yapılamadığından ilanen tebliğine karar verilmiştir. İlan tarihinden 7 gün sonra tebliğ edilmiş sayılacak olup; mahkemece takside bağlanmışsa taksitlerden ilkini, takside bağlanmamış ise tamamını bir ay içerisinde ödemeniz gerekmektedir. İşbu para cezasının ödenmemesi halinde ödenmeyen kısma karşılık gelen gün miktarı hapis cezasına çevrilerek, iki saat çalışmanız karşılığı bir gün olmak üzere kamuya yararlı bir işte çalışmanıza karar verileceği...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ