Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Hayvan oteline kırık kemik davası

        Serdar KULAKSIZ/GAZETE HABERTÜRK

        Son dönemin modası olan hayvan otellerinden biri, inanılmaz bir olay nedeniyle mahkemelik oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle gelişti: Otel işletmecisi Müge Emeç, yılbaşı tatilini yurtdışında geçirmeye karar verince Chester adlı king charles cinsi köpeğini bir hayvan oteline bıraktı.

        Tatilin ardından İstanbul’a dönen Emeç, oteli arayarak köpeğinin arkadaşı A.O.’nun adresine bırakılmasını istedi. Hayvan oteli de “transfer firması” aracılığıyla köpeği teslim etti. Emeç, arkadaşından köpeği Chester’i alırken A.O., köpeğin hiç ayağa kalkmadığını ve devamlı ağladığını anlattı. A.O. bu durumu otel yetkililerine de bildirdiğini söyledi.

        Veterinere koşan Emeç, köpeğinde darbeye dayalı parçalı kemik kırığı olduğunu ve acil müdahale edilmesi gerektiğini öğrendi. Veteriner raporunda kırık kemiğin köpek vücudunun en kalın kemiği olup parçalı kırık haline dönüşebilmesi için yüksek derecede travmaya maruz kalmış olması gerektiği ifade edildi.

        Müge Emeç’in başvurmasıyla başlatılan soruşturmada hayvan otelinin sorumlusu İ.T., köpeği adrese bir taksiciyle gönderdiğini ve sağlık sorunu olmadığını söyledi.

        Savcılık şüpheli İ.T.’nin “Haksız yere sahipli hayvanı işe yaramayacak hale getirme ve değerini düşürme” suçundan 3 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ