Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım, başbakan olarak ilk kez İstanbul'a gelirken kule ile görüştü

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Meclis'te güvenoyu aldıktan sonra Başbakan olarak ilk kez İstanbul'a gelen Binali Yıldırım, kokpite geçerek kuleyle görüştü. Başbakan Yıldırım, kuleye "Nasıl trafik yoğun mu?" diye sordu. Kuledeki kontrolör, "Efendim her zamanki gibi İstanbul yoğun olacak" şeklinde karşılık verdi.

        Binali Yıldırım Başbakan olarak ilk kez İstanbul'a geldi. Başbakan Binali Yıldırım, ANA adlı uçakla Ankara'dan İstanbul'a gelişinde kokpitte Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile görüştü.

        İstanbul'a yaklaşma sırasında pilot, Başbakan Yıldırım'ın mesajı olacağını kontrolöre bildirdi. Yıldırım, "İstanbul kule iyi günler kolay gelsin. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bütün arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum. İnşallah sizin sayenizde son 14 yılda gelişen havacılığımız çok daha ileri noktalara gidecek" dedi.

        Kontrolör, "Sayın Başbakanım çok teşekkür ediyoruz. Bizler de tüm ekip olarak selamlıyoruz sevgiyle" cevabını verdi.

        Başbakan Yıldırım, bu kez "Nasıl trafik yoğun mu?" diye sordu. Bunun üzerine kontrolör, "Efendim herzamanki gibi İstanbul yoğun olacak" dedi.

        Başbakan Yıldırım, "Artık biz de yaklaşmadayız. Yakında inbound (inişe geçiyoruz) olacağız" dedi. Kontrolörde, "İyi inişler Başbakanım. Görüşmek üzere en kısa zamanda bekliyoruz" cevabını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ