Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eskişehir'de kadın cinayeti

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de bir Ümit B., boşanma davası bulunan eşi Gizem B. ile beraber kaçtığı Ramazan A.'nın izini sürdü. Ümit B., Gizem B.'yi başına ateş ederek öldürdü, beraber kaçtığı adamı ağır yaraladı.

        MANİSA'DAN ESKİŞEHİR'E İZ SÜRDÜ

        Eskişehir Tepebaşı İlçesi Çamlıca mahallesindeki olay iddiaya göre şöyle gelişti: Yaklaşık 6 ay önce Ümit B. (28) ile boşanma aşamasında olan Gizem B. (20) evi terk etti. Ümit B., kaçan eşinin izini sürdü. Ümit B., yaptığı araştırmada eşi Gizem B.'nin Ramazan A. (25) ile Manisa'dan Eskişehir'e kaçtığını belirledi. Eşi ve birlikte kaçtığı adamın adresini bulan Ümit B., kiraladığı otomobil ile Eskişehir'e gitti.

        ÖNCE EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BİRLİKTE KAÇTIĞI ADAMI YARALADI

        İddiaya göre Ümit B., sabah saatlerinden itibaren Gizem B.'nin kaldığı ev ile kaçtığı Ramazan A.'nın çalıştığı iş yerinde keşif yaptı. Daha sonra Çamlıca Mahallesi Arık Sokak üzerindeki apartmanın 3'üncü katında dairenin zilini çalan Ümit B. kapıyı açan Gizem B.'nin kafasına ateş ederek öldürdü. Ümit B., daha sonra evin yaklaşık 100 metre ilerisinde bulunan Ramazan A.'nın çalıştığı kahvehaneye gitti. Kahvehane önünde bulunan Ramazan A.'yı kafasından ve karnından yaralayan Ümit B., ardından otomobille olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Ramazan A., olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

        KOVALAMACA SONUNUNDA YAKALANDI

        Cinayet ve yaralama olayını üzerine polis ekipleri, şüpheli aracın plakası üzerinde çalışma başlattı. Ekipler, Ümit B.'nin kaçtığı otomobilin Seyitgazi yolunda olduğunu tespit etti. Ekiplerin dur ihtarına uymayan şüpheli ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler otomobili durdurduktan sonra şüpheli Ümit B.'yi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Diğer yandan olayda hayatını kaybeden Gizem B.'nin cesedi otopsisi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Morguna kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ