Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Arslan: Makamlar bize değil, biz makamlara değer katalım

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çekirdekten yetişen, ulaştırma alanında her kademede çalışmış bir isim. Arslan’ın bir başka özelliği ise ziyaret ettiği hiçbir yerde makamlara oturmaması. Bakan Arslan, bu durumu şöyle açıklıyor; “Herhangi bir makamın sahibi kendisi oturmalı. Çünkü makam sahibine yakışır. Önemli olan makamlara oturmak makamların bizlere değer katması değildir. Bizler makamlara değer katmalıyız.”

        Bakan Arslan, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmaya başlamış ve çekirdekten bugünlere gelmiş bir isim. Özel sektörde 7 yıl çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi’nde çeşitli görevlerde bulunmuş, daha sonra ise Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürütmüş. Türk Dünyası Mühendislik Ödülü, Fahri Profesörlük unvanlarına da sahip olan Bakan Arslan, üç dönemdir Kars milletvekili. Bakan Arslan, uzun yıllardır yöneticilik yapmasına karşın ise ziyaretlerinde hiç kimsenin makamına oturmayan bir isim.

        36 YILDIR OTURMADI

        Arslan, kimsenin makamına oturmamayı ise iş hayatına başladığı günlerde kendisine prensip edinmiş. Arslan, “Yaklaşık 36 yıldır bu prensibimi devam ettiriyorum. Bu prensibimin sebebi ise herhangi bir makam sahibinin makamına kendisinin oturması gerektiğine olan inancım. Makamın da seviyesi hiç önemli değildir. Bir bakkal olsun, bir manav olsun, bir müdür olsun, herkes kendi makamında oturmalı. Genel müdürlüğümde de, milletvekilliğimde de her nereyi ziyaret ettiysem makam sahibi makamında oturur, oturmuyorsa da karşımızda oturur. Bugüne kadar oturmadım, umarım bugünden sonra da mecbur kalmayız” diyor.

        "100 BİN KİŞİLİK AİLEYİZ"

        Bundan sonraki görevi süresince de bu ilkeyi devam ettirmek istediğini belirten Arslan, “Makam sahibine yakışır, nasıl ki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğu bize verildi, bu makamın hakkını ver dediler. Dolayısıyla biz bu makamda oturuyorsak bu makamın da hakkını vereceğiz, bu makama layık olacağız. Çünkü makam sahibine yakışır. Önemli olan makamlara oturmak makamların bizlere değer katması değildir. Bizler makamlara değer katmalıyız” diye konuştu. Bakan Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 100 bin kişilik bir aile olduğunu vurgulayarak. “Dolayısıyla bu makama değer katabilmek adına herkesin duasını diliyoruz. 100 bin kişilik ailemizle gecemizi, gündüzümüze katacağız, bu makama layık olmak için çabalayacağız” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ