Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da yabancı kadınlara fuhuş yaptıran çete çökertildi

        Adana'da, Gürcistan uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Fuhuş şebekesinin içindeki bir şahsın da yabancı uyruklu eşine fuhuş yaptırdığı belirlendi.

        Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Çukurova ilçesinde, Hatice S. (45) isimli bir kadının aralarında yabancıların da bulunduğu kadınlara "Leyla" takma ismiyle fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı. Polis ihbar üzerine kadını takibe aldı. Takibin ardından savcılıktan alınan izinle polis, Hatice D.'yi müşteri kimliğinde telefonla arayarak fuhuş yapmak için kadın istedi.

        Hatice D. polislere 250 liradan başlayan fiyatlarla elinde kadın olduğunu söyledi. Polis fiyatı kabul edip adresi istedi. Daha sonrada verilen adrese gitti. Polis buluştukları sırada seri numarası alınmış paraları Hatice D.'ye verdi. Polis daha sonrada kimliğini gösterip Hatice D.'yi gözaltına alırken, evde fuhuş yapmak için bekleyen Gürcistan uyruklu Vildani Darsania (21) ve Fatima Arachemia (40) ile Türk vatandaşı Fadime G.'yi de (40) ifadelerini almak üzere emniyete getirdi. Hatice D. ifadesinde Gürcistan uyruklu kadınları, Gürcistan uyruklu İbrahim A.'nın (27) getirdiğini bu kızların yanında İbrahim A'nın eşi Tamari Lagvilava'ya da fuhuş yaptırdığını söyledi.

        "TÜRKİYE'YE GELİRSEN İYİ PARA VAR"

        Bu arada, Vildani Darsania'nın ise ifadesinde kendisinin Gürcistan'da anne ve babasıyla yaşadığını maddi durumu iyi olmadığını bu sırada aynı köyden olan Tamari Lagvilava'nın, "Türkiye'ye gelirsen iyi para var. Burada fuhuş yaparsan çok para kazanırsın" dediğini, kendisinin bu yüzden Türkiye'ye gelerek fuhuş yaptığını söylediği öğrenildi.

        Polis bunun üzerine karı kocayı da gözaltına aldı. Zanlılar emniyete sorguya alındı. Mağdurlardan Fatima Arachemia'nın da evlenip boşandığını 3 çocuğu olduğunu onlara bakabilmek için Türkiye'ye gelip fuhuş yaptığını söylediği öğrenildi. Mağdur yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alındıktan sonra sınır dışı edilmek üzere il göç idaresi müdürlüğüne teslim edilirken, Türk kadın serbest bırakıldı.

        Zanlılar ise sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada bir Gürcistanlı kadın basın mensuplarına tepki gösterdi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ