Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Sevgilisine AIDS bulaştırana 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi

        İddiaya göre, 56 yaşındaki H.İ., 58 yaşındaki Celal Ö. ile 2012 yılında tanıştı. Çift, bir süre sonra birlikte yaşamaya başladı. Daha sonra rahatsızlanan Celal Ö., bir süre hastanede yattı. İddiaya göre Celal Ö., H.İ.'ye kanında mikrop olduğunu söyledi. Bu süre zarfında da H.İ. ile cinsel ilişkisini sürdürdü. 2013 yılında yüksek ateş sebebiyle başvurduğu Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde AİDS olduğunu öğrenen H.İ., soluğu savcılıkta aldı. Kendisine bilerek ve isteyerek AİDS hastalığının bulaştırıldığını ileri süren H.İ., Celal Ö.'den şikayetçi oldu.

        Antalya Aile İçi Şiddet Suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Gülay Kandemir tarafından hazırlanan iddianameyle, Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 2 yıldır süren dava, geçtiğimiz hafta sona erdi. Celal Ö. savcılık ifadesi ile duruşmalarda suçlamaları reddetmiş, "Ben 2103 yılında mart ayında HİV virüsüne yakalandığımı öğrendim. Özel bir hastanede tedavi gördüm. Hastalığa yakalandığımı öğrendikten sonra kesinlikle H.İ. ile ilişkiye girmedim ve aynı yılın nisan ayında da kendisinden ayrıldım. Bir süre sonra onunda aynı hastalığa yakalandığını öğrendim." demişti.

        Yapılan yargılama sonucunda mahkeme Celal Ö.'nün, TCK'nın 86/1 ve 87/2-a fıkrası gereğince, 'iyileşme olanağı bulunmayan bir hastalığa neden olarak kasten yaralama' suçundan, toplam 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ