Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da ortaokulda korku filmli din dersi iddiası

        Öğrencilerin büyük korku yaşadığı belirtilirken, veliler duruma tepki gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, konunun araştırıldığını söyledi.

        Ali Rıza Çevik Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencilerine ismi öğrenilemeyen ve ücretli öğretmenlik yapan kadın eğitimcinin, din dersinde, 'Dabbe 6' isimli filmi izlettirdiği öne sürüldü. Veliler duruma tepki gösterdi. Tepkili velilerden Meral Aliyan, "Din dersinde 18 yaş ve üstündekilerin izleyebileceği 'Dabbe 6' filmini seyrettirmiş. Çocuk geldi, akşam söyledi. 'Biz korktuk' dedi. Korkan 5-6 kişinin dışarı çıktığını anlattı. İnanmadım. Abartı olduğunu düşündüm. Ama diğer velilere de sordum. Diğer veliler de aynı şeyi söyledi. Olmaz böyle bir şey. 'Artı 18' bir film, ayrıca çok da korkutucu. Diğer veliler de 'tamam biz idareye şikayetimizi bildireceğiz' dedi. Başka bir şey seyrettirsin. 'Çağrı'yı, 'Yunus Emre'yi seyrettirsin. Dabbe gibi korku filmleri seyrettirilir mi?" dedi.

        "KORKUDAN TUVALETE GİDEMİYOR"

        12 yaşındaki çocuğunun filmden etkilendiğini söyleyen Aliyan, şöyle dedi:

        "Büyücülükle ilgili çok saçma sapan bir şey izlettiriliyor. Ben çocuğuma asla böyle filmler izletmiyorum. 50 yaşındayım, ben kendim böyle filmler izlemiyorum. Böyle şeyler izlenir mi? Geçen yıl da öğretmeni Azrail'i anlatmış. Azrail'in güzel bir melek olduğunu anlatmak için 4 ay savaş verdim. Çocuğum bu sefer de tuvalete gitmiyor. Müdüre telefon ettim. Sınıf annesi de idareye bildirdi. Başka bir sınıfa da başka bir film seyrettirmiş büyücülükle ilgili. Ne amacı olduğunu biz de anlayamadık."

        Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, iddiaların araştırıldığını söyledi. Dernekbaş, "Konu hakkında elimize bilgi ulaştı. Talim Terbiye Kurulu tarafından tavsiye edilmeyen film ya da kitap okullarda izlettirilemez, okutulamaz. Bunlar olmaması gereken şeyler, okul müdürünü uyardık ve gerekli talimatı verdik" dedi.

        Okul yönetimi ise ücretli öğretmenin okulla ilişiğinin kesilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı gönderdiklerini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ