Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Melih Gökçek'in 'vagon' anketinden 'evet' çıktı

        HABERTURK.COM

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Metrosu'nda kadınlara özel vagon uygulaması yapılıp yapılmaması yönünde anket yaptı. Ankete katılan 79 bin 574 kişinin yüzde 52'si "evet", yüzde 48'i "hayır" dedi. Anket sonuçlarını değerlendiren Gökçek, "Demek ki metrolarda bayanlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz.. Biraz daha düşünelim.. Uygularsak Meclis kararı gerekli" dedi.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, dün Twitter'dan bir anket düzenledi.

        Japonya'da kadınların cinsel saldırından korunması için ayrı vagon uygulaması olduğunu hatırlatan Gökçek, "Japonya metro da bayanları tacizden korumak için ayrı vagon uygulaması yapıyor..." derken, Ankara'da da benzer bir uygulama yapılıp yapılamayacağını takipçilerine sordu.

        Gökçek, yaptığı ankette, "Ne dersiniz?…Ankara Metrosunda da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?" diye sordu.

        ANKETİN SONUCU BELLİ OLDU

        Melih Gökçek'in dün başlattığı anketin sonucu belli oldu.

        Ankete 79 bin 574 kişi katıldı. Katılanların yüzde 52'si kadınlar için ayrı vagon uygulamasına "evet" derken, yüzde 48'i "hayır" cevabını verdi.

        AÇIKLAMA YAPTI

        Melih Gökçek, anket sonrası Twitter'dan sonuçlar hakkında açıklama yaptı. Gökçek, "Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur. Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler %52... Hayır diyenler %48... Demek ki... Twitter'da sol görüşlü olanların yoğun olduğu bir gerçek...Buna rağmen % 52 ile kabul çok anlamlı... Demek ki metrolarda bayanlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz.. Biraz daha düşünelim.. Uygularsak Meclis kararı gerekli.. Hayırlısı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ