Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de evinde saldırıya uğrayıp ölen Ayla Coşkunlar'ın sesi güvenlik kamerasında

        İzmir'in Alsancak semtinde yaşayan mimar Ayla Coşkunlar (68), evinde yalnız olduğu sırada kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Şüpheli tarafından başı defalarca yere çarpılarak ağır yaralanan talihsiz kadın, yaşam savaşını olaydan 18 gün sonra kaybetti. Dairenin alt katındaki güvenlik kamerası, Ayla Coşkunlar'ın "İmdat yardım edin" diye çığlıkları ve başının yere vurulduğu anda çıkan gürültüyü saniye saniye kaydetti.

        Binadaki güvenlik kamerası tarafından da giriş ve çıkışı görüntülenen zanlının yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Coşkunlar'ın yakınları şüphelinin bir an önce bulunmasını istedi. Olay, Alsancak Semti'nde geçen 27 Mayıs'ta öğle saatlerinde meydana geldi. Mimar Sabri Coşkunlar (68), bir işi için ayrıldığı evine öğle saatlerinde döndüğünde, birinci kattaki kapının ziline bastı. Kendi gibi mimar olan 30 yıllık eşi Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca koca Coşkunlar, anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı ve alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi. Merdivenle eve girildiğinde, mutfakta Ayla Coşkunlar kanlar içinde bulundu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, ağır yaralanan Ayla Coşkunlar'ı ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Buradaki ilk müdahalenin ardından talihsiz kadın İzmir Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Coşkunlar, geçen pazartesi günü sabah saatlerinde yaşam savaşını kaybetti.

        DEHŞETİN SESİ KAMERADA

        Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, alt katta bulunan işyerinin güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde yaşanan dehşetin sesi ortaya çıktı. İşyerinin dışındaki güvenlik kamerasının şüphelinin binaya giriş ve çıkışını kaydettiği, şüphelinin binada olduğu sırada, yine işyerinin ofis bölümündeki, ses de kaydeden güvenlik kamerasında ise Ayla Coşkunlar'ın kapıyı açmasının hemen ardından, "İmdat yardım edin" diye çığlık attığı, ayrıca başının beton zemine vurulduğu andaki gürültüsünün duyulduğu belirlendi.

        İLK BULGULAR KAFA TRAVMASI

        İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, ilk bulgulara göre Ayla Coşkunlar'ın kafa travması sonucu can verdiğinin belirlendiği, ancak kesin ölüm nedeninin detaylı otopsi sonucunun ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

        DÜŞÜNDÜKÇE İNSANIN İSYAN EDESİ GELİYOR

        Otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edilen Ayla Coşkunlar için Alsancak Hocazade Camii'nde dün (salı) öğlende cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan talihsiz kadının eşi Sabri Coşkunlar, "Bu olayı büyük bir şanssızlık olarak değerlendiriyorum. Adam güpegündüz eve giriyor. Olamayacak bir şey. İmkanı olan bir şey değil bu. Düşündükçe insanın isyan edesi geliyor. Bir an önce suçlunun bulunmasını istiyorum. Eşim evde yalnızdı. Saat 14.00 sıralarında şüpheli eve giriyor. Kameralardan falan şüpheli tespit edilmiş, yakalama çalışmalarının sürdüğünü söylediler. Güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin binaya girmesinden 12 dakika sonra dışarıya çıktığı görülüyor. İçeriye girdikten 5 dakika kadar sonra da bizim evin ziline basıyor. Eşim tanımadığı kimseye kapıyı açmaz. Sormadan kimseye kapıyı açmaz. Nasıl ikna edip kapıyı açtırdı bilmiyorum. Şüpheli eşimin başını yere vurmuş, öldü diye bıraktığını düşünüyoruz. Eve geldiğimde kapıyı açamadım, zile bastım, anahtar da kapıyı açmadı, daha sonra merdivenle eve çıkıldı. İçeri girdiğimizde eşimi mutfakta kanlar içinde yerde buldum. 18 gün yoğun bakımda kaldı ve 18'inci gün hayatını kaybetti. Sanırım fazla darbe aldığı için dayamadığını düşünüyorum" dedi. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Sabri Coşkunlar, eşinin altın künye ve zincir taktığını, ancak olaydan sonra bu takıların bulunamadığını söyledi. Ayla Coşkunlar'ın ağabeyi Atilla Özeken (70), "Bu kişinin bir an önce bulunması gerekiyor" diye konuştu.

        "FAİLİN ORTAYA ÇIKARTILMASI GEREKİYOR"

        Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel'in de yakını olan Ayla Coşkunlar'ın cenaze törenine katılan CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise "Türkiye ne yazık ki güvensiz bir ülke haline geldi. Her anlamda insanlar bir yaşam mücadelesi verirken kendisini de korumakta güçlük çekiyor. Böyle güvensiz bir ortamda yaşamanın mücadelesini veriyoruz. Kentin merkezinde gündüz saatinde yaşanan bir olayın ardından çok sevdiğimiz bir insanın cenazesinde kendimizi buluyoruz. Bir an önce failin ortaya çıkartılması gerekiyor. Emniyet güçlerinin bu tür olayların üzerine daha fazla yoğunlaşması bir an önce bunu sonuçlandırması gerekirdi diye düşünüyorum" dedi. Öğlende kılınan cenaze namazının ardından, Ayla Coşkunlar, Doğançay Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ