Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan açıklamalar

        AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yargıtay ve Danıştaydaki değişikliği önemsediklerini belirterek, "Konuyla ilgili yargı camiasında ciddi bir beklenti olduğunu biliyoruz." dedi.

        Turan, AK Parti olarak iktidara geldikleri ilk günden itibaren etkili, sonuç alıcı, adil bir yargı mekanizmasının kurulabilmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

        Adalet Komisyonunda görüşülen Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın da bu perspektifle hazırlandığını ifade eden Turan, "CHP’nin bütün engellemeleri ve Adalet Bakanımıza yönelik haksız ithamlarına rağmen Adalet Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor." diye konuştu.

        Bölge İdare Mahkemeleri ile İstinaf Mahkemelerinin ilk derece mahkemelerinin verdiği kararların temyiz incelemesini yapacağı için Danıştayın iş yükünün hafifleyeceğini, Danıştay ve Yargıtayın yapısını da bu yeni duruma göre uyarlamak gerektiğini ifade eden Turan, böylelikle yüksek yargıda hantal bir yapının önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.

        Turan, söz konusu tasarıyla Danıştay ve Yargıtayın görev alanlarının kesin hatlarla belirlendiğine işaret ederek, hakim ve savcılar açısından performans denetimi getirildiğini, daha liyakatli hakim ve savcıların meslekte yükselebileceklerinin altını çizdi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Yargıtay ve Danıştaydaki değişikliği önemsiyoruz. Konuyla ilgili yargı camiasında ciddi bir beklenti olduğunu biliyoruz. Teknik bir mesele olduğundan alt komisyona gerek kalmaksızın komisyondan geçerek bir an önce Genel Kurula gelmesini diliyorum." değerlendirmesine bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ