Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da art arda ikinci yangın

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınında 30 hektar ormanlık alan kül oldu. Yangın yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü.Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda meydana gelen yangında yaklaşık 100 hektar alan kül oldu. Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerlerken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

        Kemer'de Göynük-3 kavşağı mevkiinde 07.30 sıralarında başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

        Söndürme çalışmalarına bir helikopter ve yangın söndürme uçağı havadan destek verdi. Alevler iç kesimlerdeki mahallelere sıçramadan söndürüldü. Yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınan yangının ardından tek şeritten devam eden Antalya-Kemer Karayolu'ndaki trafik akışı normale döndü.

        Ekiplerin soğutma çalışmalarına devam ettiği alanda polis ve jandarma yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. Yaklaşık 30 hektar alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni yapılan çalışmanın ardından belli olacak.

        BODRUM'DA KORKUTAN YANGIN

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve otluk alanda yangın çıktı.

        İlçeye bağlı Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Akyarlar Mahallesi Karaincir mevkisine kadar ulaştı. Makilik ve otluk alanda etkisini sürdüren yangına Bodrum Orman İşletme Şefliğine bağlı çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri karadan, bir uçak ve bir helikopter havadan müdahale ediyor.

        Alevlerin yakındaki bir siteye yaklaşması üzerine bölge halkı da bahçe hortumları ve kovalar ile ekiplere yardım ediyor.

        Yerleşim yerlerine sıçrama tehlikesi bulunan yangını söndürmek için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

        Gelen sağlık ekipleri de aşırı duman nedeniyle bölgede bekletiliyor.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ