Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de konuşuyor

        Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes sunu bimelidir ki 79 milyon vatandaşıyla her türlü ihaneti şiddeti, terörü bertaraf edecek, her türlü tuzağı bozacak kudrete sahiptir Türkiye Cumhuriyeti. Şehitlerimizin aziz hatıraları her zaman bağımsızlığımızın, onurumuzun güvencesi olmaya devam edecektir. Onların aziz hatırası bize yüklediği sorumluluğu daha da arttıracaktır." dedi.

        "TERÖR TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAKTIR"

        "Şehitlerimizin ruhlarının tam bir huzura kavuşması, bu topraklardan terörün kökünün kazınmasına bağlıdır." diyen Başbakan Yıldırım, "Herkes emin olsun, rahat olsun ki terör Türkiye'nin gündeminden çıkacaktır. 32 yıldır bizi meşgul eden bu anlamsız terör belası artık Türkiye'nin gündeminde kalmamalıdır." şeklinde konuştu.

        Yıldırım konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

        "Bu milletin onurlu yürüyüşüne kasteden hiçbir plan Türkiye'yi Türk milletini bu mukaddes yolundan asla döndüremeyecektir. Suç işleyen cinayete ortak olan herkes mutlaka adalet önüne çıkarılacaktır. Çok yönlü olarak yürüttüğümüz çalışmalarla her geçen gün netice alınmaya başlanmıştır."

        "TERÖR ÖRGÜTLERİNİ TAŞERON OLARAK KULLANAN ÜLKELERE MESAJIM VAR"

        Terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere mesajı olduğunu ifade eden Yıldırım, "Terörü, terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere de buradan bir mesajım var. Biz bu terörü halledeceğiz ama siz bunlara destek verdiğiniz için bir gün bu büyük milletin yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz." şeklinde konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ