Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Pendik ve Başakşehir'de IŞİD operasyonunda 3 gözaltı! Zanlılardan canlı bomba yeleği çıktı

        NİHAT ULUDAĞ/HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak'ta bulunan üst düzey bir IŞİD emirinin sağ kolunu ses getirecek sansasyonel bir eylem için İstanbul'a gönderdiği bilgisini aldı. Yapılan istihbarat çalışmalarının ardından, IŞİD terör örgütünün Pendik ve Başakşehir'de bulunan iki ayrı hücre evine eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda Irak'ta bulunan IŞİD emirinin sağ kolu Türk uyruklu Fuat G. ile Çeçen uyruklu Bekam A. ve Zelimhan A. gözaltına alındı.

        CANLI BOMBA YELEĞİ VE ASKERİ MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

        Hücreevlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda askeri malzemeler, şarjörler, bıçaklar, gaz tüpleri ve kamuflaj malzemeler bulundu. Ayrıca düzeneği henüz yerleştirilmemiş canlı bomba yeleği ele geçirildi.

        İSTANBUL'DA SANSASYONEL EYLEM YAPACAKLARDI

        IŞİD emirinin sağ kolu olan Fuat G. ve Çeçen uyruklu 2 DEAŞ militanının İstanbul'a ses getirecek sansasyonel bir eylem yapmak için gönderildikleri öğrenildi. Polis, IŞİD militanlarının tüm bağlantılarını çözmek için operasyonlarına devam ediyor.

        IŞİD MİLİTANLARI TUTUKLANDI

        Emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 3 IŞİD militanı tutuklandı.

        HABERLEŞME PROGRAMI İNCELENİYOR

        IŞİD terör örgütünün sanal ortamda haberleşme amaçlı ve talimat vermek amaçlı olarak kullandığı şifreli bir program tespit edildi. Evde yapılan aramada ele geçirilen bilgisayar programlarının şifrelerini çözmek için çalışmalar devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ