Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bodrum'da plaja kamyonla gelenler mülteci sanıldı
        1

        Bodrum'da Gerelkoyu mevkiindeki plaja kamyonla gelen çoğunluğu kadın ve çocuk kalabalık grup, mülteci sanılarak çevredekiler tarafından jandarmaya ihbar edildi.

        2

        Kontrol edilen grubun denize gelen tatilciler olduğu anlaşılırken, yapılan kimlik kontrollerinde hakkında arama kaydı bulunan gruptaki bir kişi gözaltına alındı.

        3

        Yalıçiftlik Mahallesi'ndeki Gerelkoyu mevkiine toprak yoldan gelen kamyondan inen çoğu kadın ve çocuk olan yaklaşık 120 kişi, plajdakilerde şaşkınlık yarattı.

        4

        Bu kişilerden bazılarının Arapça konuştuğunu zanneden tatilciler, gruptakileri mülteci sandı.

        5

        Vatandaşlar, kamyondan eşyalarıyla inen, yemek yiyen ve denizde elbiseleriyle giren topluluğu jandarmaya ihbar etti.

        6

        İhbar üzerine plaja gelen jandarmanın yaptığı kontrolde, grubun Bodrum'daki bir katı atık depolama alanında çöp ayrım işinde çalışan işçilerin aile ve çocukları olduğu ortaya çıktı.

        7

        Yapılan kimlik kontrolleri sırasında grup içinde bulunan 23 yaşlarındaki T.K.'nın arandığı ortaya çıkınca gözaltına alındı.

        8

        Kamyonun şoförü M.D. (45) hakkında taşıma sınırı üstünde yolcu aldığı için 58, karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yaptığı için 147 lira ceza yazıldığı öğrenildi.

        9

        Plajda topluluğu görünce şaşkınlık yaşayanlardan 43 yaşındaki Metin Canlı, "Eşim ve çocuklarımla denize girmeye gelmiştik.