Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Gümüşhane'deki FETÖ/PDY operasyonunda tutuklama

        Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gümüşhane merkezli 11 ilde FETÖ/PDY terör örgütü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olma ve terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçlarından 29 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

        Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği gözaltına alınan 15 kişiden E.Y, C.K, A.B, F.K, M.U, H.M.Ö ve R.T' hakkında tutuklama kararı çıkararak Gümüşhane E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevine gönderilmesine, N.B hakkında ise adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi.

        85 YAŞINDA GÖZALTINA ALINDI HABERLERİ YALAN

        Öte yandan Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı basın açıklamasıyla operasyon kapsamında bir kısım medya organlarında 85 yaşındaki şüpheli A.B'nin gözaltına alındığı haberlerini de yalanladı.

        1931 doğumlu A.B'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ikametinde yapılacak adli aramanın ardından şüpheli sıfatıyla savunmasının alınarak salıverilmesi konusundaki Cumhuriyet Başsavcısı imzalı belge de yayımlandı.

        Açıklamada A.B'nin kesinlikle gözaltına alınmaması yönünde talimat verilmesine rağmen bir kısım medya organlarında olayın çarpıtılmasının soruşturmayı akamete uğratmak ve kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak amacı taşıdığı hususu vurgulandı.

        OLAY

        Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2015/1377 sayılı soruşturma dosyasında FETÖ/PDY terör örgütü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında; Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un 4. maddesine muhalefet suçlarından 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, ayrıca Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği tarafından ise 32 adreste arama ve elkoyma kararı verilmiş, 20 Haziran tarihinde Gümüşhane Merkez ile birlikte Ankara, İzmir, Aydın, Hakkari, Osmaniye, Yozgat, Trabzon, Bursa, Van, Konya ve Malatya illerinde yapılan operasyonlarda 15 şüpheli yakalanmış, 32 adreste arama işlemi gerçekleştirilerek suç eşyasına el konulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ