Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Motoru duran uçak İstanbul'a acil iniş yaptı

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        Sabah 05.10'te içinde 96 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan havalanan Zagrosjet'e ait TC-OBY kuyruk tescilli ZK6601 sefer sayılı Airbus A321 tipi uçakta kalkıştan kısa bir süre sonra motor arızası yaşadı.

        Sol motoru duran uçağın pilotu durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesine bildirerek acil iniş izini istedi. Bu sırada uçakta kısa süreli panik yaşandı. Bazı yolcuların yaşadıkları korku nedeniyle kendi istekleri ile can yeleklerini giydi. Uçak sorunsuz şekilde saat 05.45 Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken yolcular ise dış hatlar terminaline alındı.

        İNİŞTEKİ UÇAĞA KUŞ ÇARPTI

        Bu arada THY'nin Maskat-İstanbul seferin yapan uçağı Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada kuş sürüsüne girdi. Çarpmaya rağmen THY uçağı sorunsuz şekilde inişini tamamlandı.

        Ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri piste çıkarak temizlik başlattı. Yapılan kontroller sonucunda pist üzerinde 3 martı ölüsü bulundu. Temizlik çalışmaları nedeniyle de Süleymaniye, Kazan, Cazayir ve Kuveyt uçakları pisti pas geçmek zorunda kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ