Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sabancı cinayeti sanığı İsmail Akkol yine savunma yapmadı

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin yakalanarak tutuklanan İsmail Akkol, hakim karşısına çıktığı 3'üncü duruşmada da savunmasını yapmadı. Savunmasını hazırlaması için Akkol'a süre veren mahkeme bir daha ki duruşmada da savunmamasını yapmaması halinde susma hakkını kullanmış ya da savunma hakkını kötüye kullanmış olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

        İZLEYİCİ TARTIŞMASI

        İstanbul 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İsmail Akkol katıldı. Sabancı ailesini ise avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Akkol'un avukatı Özgür Yılmaz, Akkol'un yakınları ile duruşmayı izlemek isteyen hukuk fakültesinden 3 öğrencinin duruşmaya alınmadığını istedi. Mahkeme başkanın salonda yeterince izleyicinin bulunduğunu ve aleniyetin sağlandığını söylemesi üzerine başkan ile avukat arasında sözlü tartışma yaşandı. Akkol'un ailesinden iki kişinin alındığı duruşma salonuna güvenlik nedeniyle 10'a yakın sivil polis memuru alındı.

        SESİMDEN BAŞKA SES DUYMUYORUM

        Ailesinin ve dostlarının salona alınmamasına tepki gösteren İsmail Akkol ailemi, dostlarımı salona almıyorsunuz, sonra da güvenlik diyorsunuz. Beni tanıyan dostlarımı burada görmek istiyorum. Mahkemeyi protesto ediyorum" dedi.

        5 aydır aynada kendi yüzümden başka bir yüz görmediğini kendi sesinden başka bir ses duymadığını belirten Akkol, "Cezaevinde, saldırıya uğradık, darp edildik, yerlerde sürüklendik. Mağdur durumdayız. Bunun üzerine disiplin cezası aldık. 3 kişilik hücrede tek başıma tutuluyorum. Koridorda hiç kimse yok. Etrafımda insan sesi yok" diye konuştu.

        LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

        Meclis komisyonunun tutsakları ziyaret ettiğini belirten Akkol, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir linç kampanyası başlattılar. Parlamento üyesine linç kampanyası başlatanlar başkalarına ne yaparlar? Hasta bir tutsağı ziyaret etmek suç mudur? Tutsağın tedavi hakkı yok mudur? Hiç kimse 'ayıptır neyi tartışıyorsunuz' demedi. AKP milletvekili Mehmet Metiner 'bu tartışma gayrı insani, gayri ahlakidir' dedi. Bir gün geçmedi düzeltme yapmak zorunda bırakıldı" dedi.

        DOSYA YAKLAŞIK 3 BİN SAYFA

        Dosyayı iki hafta önce aldığını ifade eden Akkol, "Siz de biliyorsunuz dosyanın içeriğini yaklaşık 3 bin sayfa civarındadır. Bana gönderdiğiniz dosya içerisinde böyle yüzlerce sayfa var. Cezaevinde güvenlik görevlileri ‘şifreli yazışma mı?' diyor. Bunu okuyarak savunma yapmamı istiyorsunuz. Savunmamı hazırlamam için süre istiyorum" diye konuştu.

        SÜRE VERİLDİ

        İsmail Akkol'a savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti, bir daha ki duruşmada da savunmamasını yapmaması halinde susma hakkını kullanmış ya da savunma hakkını kötüye kullanmış olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Akkol'un kaçma ihtimalinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirten mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ