Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı yakalandı

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL

        Üniversitede felsefe eğitimi aldığı öne sürülen zanlının İstanbul, Bursa ve İzmir'de çok sayıda suça karıştığı belirtildi. Coşkunlar'ın olay anındaki yardım çığlıkları güvenlik kameralarına yansımıştı.

        27 Mayıs'ta kendini Ayla Coşkunlar'ın evine kendini polis olarak tanıtıp içeri giren saldırgan, kadını önce yumruk ve tekmelerle darp etti ardından başını defalarca betona vurdu. Zanlı, Coşkunlar'ın kolundaki iki altın bileklik ve bir bileziği alarak kaçtı. Kendisi gibi mimar olan eşi tarafından mutfakta kanlar içinde bulunan talihsiz kadın, tedavi gördüğü hastanede 18 gün sonra 15 Haziran'da hayatını kaybetti. Mimar Coşkunlar'ın olay sırasında yardım çığlıkları ise güvenlik kameralarınca kaydedildi.

        BURSA'DA YAŞLI KADINI GASP ETMEK İSTEMİŞ

        Olayın ardından bölgedeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerden zanlının emniyette suç kaydı bulunan Ş.C. (Şiho Candar) olduğu belirlendi. Kendisini çevresine "Can Candar" olarak tanıtan zanlının İstanbul'da bir kahvehanede garson olarak çalıştığı tespit edildi. İzmir polisi, düzenlediği operasyonla zanlıyı Silivri'de saklandığı evde yakaladı. Kaçmaya çalşırken yakalanan ve Felsefe bölümü mezunu olduğu belirtilen Ş.C.'nin cinayetten önce Beylikdüzü'nde bazı yaralama ve gasp olaylarına karıştığı ancak güvenlik kameralarından kimliğinin belirlenemediği öne sürüldü.

        Zanlının, mimar Coşkunlar'a saldırdıktan sonra Bursa'da yaşlı bir kadının evine girip para istediği, kadının korkup kapıyı kapattığı sırada apartmana başkalarının girmesiyle paniğe kapılarak kaçtığı belirlendi. Ş.C. sorgulanmak üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ