Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB ile müzakerelere 'referandum' resti!

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezuniyet töreninde katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Avrupa Birliği'ne ve AP'ye sert sözlerle yüklenerek "Biz de millete gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı? Tamam mı?' diye sorarız" dedi.

        İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Bundan sonra kendi aldığınız kararlarla yüzleşmeye hazır olmanız gerekiyor. Benim sizlerden beklentim iş hayatınızda ülkenize olan sadakatinizi asla kaybetmemenizdir. Devir, hayat boyu eğitimi sürdürme devridir. Eğitiminizi daha ileri taşıyarak Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için katkı vermek zorundasınız. Hepimiz aynı gemideyiz. Benim gözümde sizler Asım'ın neslisiniz. Bu üniversite 6 yılda gerçekten örnek bir kurum haline geldi. Ecdadın kurduğu vakıfların, külliyelerin büyük bölümü başlı başına üniversite olarak hizmet vermiştir. Beştepe'de inşaatı süren külliyemiz, camisiyle, kütüphanesiyle, sergi salonları olacak bir külliyedir. Bizim amacımız hiçbir zaman kamu kurumların o soğuk duruşunu yansıtacak bir kurum yapmak olmadı. Şu anda içinde bulunduğumuz yer de bir külliye.

        EROL EVGİN'İN SÖZLERİNE TEPKİ

        Çıkmış bir tanesi kalkıyor diyor ki, bu muhtarların seçilmesini yanlış buluyorum, herkesin oyu geçerli olmamalıdır. Milletin içinde de böyle tefrike gidenler var. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur. Önce millete saygı duyacaksın, sen bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin

        "BOŞ ATIP DOLU TUTTUĞUNUZ GÜNLER GERİDE KALDI"

        Paralel ihanet çetesinin üniversitelerine kayyum atanmasına karşı çıkıyorlar. Şimdi liseleri kaşıyorlar. "Liselere kulak ver" diyolar. Önce sen kulak ver. Millet ne diyor?

        Sonra kalkıp bana bizi bu kadar korkutma diyorlar. Ben seni ne korkutacağım. Bu yalanların hangisi korku eseri olabilir? Burada korku yok. Özür dilerim; terbiyesizlik var. Kendilerine buradan diyorum ki "Boş atıp dolu tuttuğunuz günler geride kaldı." Kendi çirkinliğinizin içinde boğulup gideceksiniz.

        AP BAŞKANINA CEVAP

        Ey Başkan sen Türk milletini tanımadın daha. bu millet oradan gelecek vizeymiş, geri kabulmuş bunların peşinde değil. Siz şu anda Türkiye'nin peşindesiniz. 'Eğer Türkiye kapıları açar mülteciler geçerse bizim halimiz ne olur?' diye düşünüyorsunuz. Erdoğan, bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz. Biz İngiltere gibi de değiliz onu da söyliyim. Bize de sinyal gönderiyorlar '3 bin yılına kadar Avrupa'ya giremez' diyorlar. Bir araya geldiğimiz zaman böyle demiyordun Cameron. E ne oldu şimdi? Yarın bizi gerekçe göstererek oradan Avrupa Birliği'nden çekilmeme kararı çıkacak. Türkiye bu değil. Türkiye'ye resmen sene 1963 söz verdiniz. Hala oyalıyorsunuz. Niye oyalıyorsunuz? Söyliyim, ey Avrupa siz bizi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu için istemiyorsunuz. Bize açık açık söylemişlerdi. Biz de biliyorduk ama samimiyetimizi göstermek için denedik. Ayrımcılık bunlarda var. Şimdi sıkıntı farklı yerlerde. AB bize verdiği sözü yerine getirip terör örgütü gibi bir konu yüzünden geri çevirecekse biz bunu milletimize rahat anlatırız. Biz de millete gideriz. 'AB ile müzakerelere devam mı? tamam mı?' diye sorarız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ