Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayıp Olga’nın bilgisayar sinyali Habertürk’ten
        1

        Sami AKBIYIK/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz’in Aralık 2011’den bu yana kayıp olan eski sevgilisi Olga Seregina’ya ait internet sitesinin 5 yıl sonra online olduğu ortaya çıktı. Süreci izleyenleri heyecanlandıran bu durum, akıllara “Olga yaşıyor mu?” sorusunu da getirdi.

        2

        ŞİFREYİ KIRDIRDILAR

        Rusya’nın Facebook’u denilen sosyal medya sitesi “vk.com” sitesinden 19 Haziran’da gelen o sinyal, Olga’nın ailesinin, kızlarının bilgisayarının şifresini kırmasıyla alındı.

        3

        Habertürk, Olga’nın ailesiyle temas kurup o süreci adım adım takip etmişti. Kızlarının kaybolmasından sonra Fransız polisinden hiçbir yardım alamayan Seregina Ailesi, Habertürk’ün uyarısıyla önce kızlarının bilgisayarının şifresini kırdırdı, fotoğrafları Habertürk’le paylaştı.

        4

        Bununla ilgili haber, 10 Haziran’da Habertürk’te de yer aldı. Gazetemizle temasına devam eden aile, daha sonra Olga’nın sosyal medya sitelerindeki hesaplarına girmek için hacker’lardan ikinci kez yardım aldı.

        5

        Aile, kızlarının aktif hale getirdikleri “vk.com” adlı internet sitesindeki sayfasını incelettirdiklerini, elde edilecek bilgiler sonucu Fransız polisinin yeniden soruşturmayı ele alacağını düşündüklerini söyledi.

        6

        Seregina Ailesi, şu ana kadar incelettirdikleri yazışmalarda, Olga’nın bazı kız arkadaşlarıyla sadece selamlaşmadan oluşan yazışmalarına rastladıklarını kaydetti.

        7


        ARAPÇA YAZILI BELGELER

        Sosyal medya hesabında kızlarının yazıştığı kişilerle ilgili ipuçları elde etmeye çalıştıklarını ifade eden Seregina Ailesi, “Bilgisayarındaki belgeler arasında Arapça yazılı bazı kitapçıklar bulundu.

        8

        Radikal terör örgütlerle iletişime geçip geçmediğini inceliyoruz” dedi. Atalay Filiz’in İzmir’de yakalandıktan sonra verdiği ifadede Olga’nın kaybolmasıyla ilgisinin bulunmadığını söylediğini hatırlatan aile, “Türk polisinin Olga konusunu yeterince sorgulamadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

        9

        Olga’nın şifresi kırılan bilgisayarından Atalay ile çekilmiş bu fotoğrafa ulaşılmıştı.