Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DBP'li Çatak Belediye Başkanı görevine iade edildi

        Van'ın Çatak İlçesi DBP'li Belediye Eş Başkanı Evin Keve, sözde özyönetimle ilgili yaptığı açıklama nedeniyle tutuklanınca, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı. Keve, tahliye olduktan sonra bugün yeniden görevine iade edildi.

        Van'ın Çatak İlçesi DBP'li Belediye Eş Başkanı Evin Keve, sözde öz yönetimle ilgili yaptığı bir açıklama sonrası 3 Ocak 2016'da gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklandıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Keve, 29 Mart 2016'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Keve, bugün İçişleri Bakanlığı tarafından Van Valiliği'ne gönderilen göreve iade yazısının kendisine tebliğ edilmesiyle, yeniden başkanlığa geri döndü. Görevine iade edilmesinin ardından açıklama yapan Eşbaşkan Keve, "Valilik tarafından görevime dönebileceğim kararı bana tebliğ edildi. Haksız yere birçok belediye eş başkanı gibi öz yönetim ilan etme olasılığı sebebinden ötürü görevden alınıp tutuklandım. Daha sonra serbest bırakıldım. Bugün tekrar görevime döndüm. Özgür müyüm? Hayır. Mutlu muyum? Hayır. Çünkü suçsuz yere bir çok seçilmiş arkadaşımız hala cezaevinde. Onlar da serbest bırakılıp görevleri başına gelmelidir" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ