Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rize'de en zor cenaze yolculuğu
        1

        Rize'de merkeze bağlı Selimiye köyünde dün yaşamını yitiren Fatma Ay'ın cenazesi, köy camisinde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından mezarlığa götürülmek üzere kamyonet kasasına konuldu.

        2

        Mezarlığın bulunduğu Dilsizdağı Mahallesi'ne giden patika yola kadar kamyonetle getirilen cenaze, burada araçtan indirildi.

        3

        Ay'ın cenazesi, arazi anlaşmazlığı nedeniyle yol yapılamadığı için araçla ulaşmanın mümkün olmadığı mezarlığa köylüler tarafından taşındı.

        4

        Dönüşümlü olarak cenazeyi sırtlarında taşıyan ve 1,5 kilometrelik dik ve dar patika yolu yürüyen köylüler, yarım saat süren yolculuğun ardından mezarlığa ulaştı.

        5

        Ay'ın cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.Defin işleminin ardından yaşlı kadının boş tabutu, ilkel teleferiğe konularak araç yoluna gönderildi.

        6

        Fatma Ay'ın akrabası Hasan Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşın yol için arazisinden vermediğini belirterek, "Bu patika yoldan cenazeleri omuzda taşıyarak götürüyoruz.

        7

        Bizim için çok zor oluyor. Bir ara cenazeyi teleferiğe koyduk, düşmek üzereydi. Biz bu yolun yapılmasını istiyoruz." dedi.

        8

        Muhammet Kurt da yolun geçeceği yerin çok hisseli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

        9

        "40 kişiden imza aldık, 3 kişi ise yol için imza vermedi. Yükümüzü, cenazemizi teleferiklerle ya da patika yoldan taşıyarak evimize ulaştırıyoruz.

        10

        Boş tabutu koyup teleferikle geri gönderiyoruz. Dolu tabutu koymaya cesaret edemedik.

        11

        İlkel teleferik hattı çok sağlam değil. Cenaze düşse rezil olacağız. Yolun yapılmasını istiyoruz. Cenazemiz var.

        12

        Acılıyız ama acımızı unutuyor, 'cenazeyi nasıl götüreceğiz', onun derdine düşüyoruz."Hafize Güveli ise cenazeyi mezara kadar zor çıkardıklarını söyledi. AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ