Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin'de bombalı saldırı!

        Veysi İPEK/ DİYARBAKIR

        Mardin'de Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı yakınlarına saat 20.15 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araç bırakıp kaçtı. Teröristler, bırakıp kaçtıkları aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada yoldan geçen siviller ile jandarma binası önündeki nöbet kulübesinde nöbet tutan 2 asker yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ömerli Devet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan TIR şoförü olan sivil hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan 3'ü asker 12 kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.

        KARAYOLUNDA ÇUKUR OLUŞTU

        Bomba yüklü aracın infilak ettiği karayolunda büyük bir çukur oluştu. Patlama nedeniyle jandarma karakolu ile çevredeki binalarda hasar oluştu. Saldırı sonrası ilçeye giriş çıkışları sağlayan yollar kapatılırken, bomba yüklü aracı patlatan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

        BÖLÜNMÜŞ YOLDA ALINAN ÖNLEMLE FACİADAN DÖNÜLDÜ

        Ömerli ilçe jandarma komutanlığına bomba yüklü araçla yapılan saldırının, alınan önlemler sayesinde ucuz atlatıldığı ortaya çıktı. İlçe jandarma karakol komutanlığının önünden geçen bölünmüş yolun bir yönü artan terör olayları nedeniyle beton bariyerlerle kapatıldığı, alınan önlemle saldırının maddi hasar ve hafif sıyrıklarla atlatıldığı öğrenildi.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Mardin'in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Mardin Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada TIR şoförü Halil İbrahim Sevimli'nin (39) hayatını kaybettiği ifade edilip, "Menfur saldırı sonucunda biri ağır olmak üzere 5 vatandaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Patlamada karakol bitişiğindeki lojmanda oturan 11 askeri personel ve aileleri cam kırıklarından dolayı hafif şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız Mardin ve Ömerli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ