Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da trafik yüzde 10 azaldı

        NAGİHAN ALAN - GAZETE HABERTÜRK

        Bu kent trafikte yüzde 95’leri gördü, bizi 15 dakikalık yolda 2 saat bekletti. İstanbul’u trafikle özdeşleştirmemize neden olan kuşkusuz ki karayolu eziyeti ve İstanbul’daki motorlu araç yoğunluğu. Yaklaşık 4 milyon aracın trafiğe çıktığı kent, artık bu yoğunluğu kaldırmıyor.

        Dönem dönem yaşadığımız küçük çaplı rahatlamalar bile biz İstanbulluları sevindiriyor. İşte o dönemlerden birindeyiz. Okulların yaz tatili dönemi...

        İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası’ndan aldığımız bilgiye göre, 50 bin personel servisinin olduğu kentte 15 bin de okul servisi bulunuyor.

        Okulların kapanmasıyla da 15 bine yakın servis trafikten çekiliyor ve İstanbullu az da olsa nefes alabiliyor. İşte son 1 haftadır hissettiğimiz tam da böyle bir rahatlama.

        İstanbul geneli ortalama trafik yoğunluk indeksi verilerine göre, okulların açık olduğu 30 Mayıs Pazartesi günü servislerin trafikte olduğu 07.00-18.00 saatleri arasında ortalama yüzde 58 civarında olan trafik yoğunluğu, okulların 17 Haziran’da kapanması ile birlikte dün itibarıyla ortalama yüzde 48 seviyesine indi. Yani 1 haftalık sürede içimize bir nebze de olsa su serpen rahatlama sadece yüzde 10 oldu.

        TRAFİĞE RAMAZAN TORPİLİ

        Kuşkusuz ramazan ayının gelmesi de trafikteki torpilli günlerimizi başlatmış oldu. 20.00 ile 21.00 saatleri arası çoğu zaman özellikle de yaz aylarında yüzde 80’leri gören trafik, bu saatlerin iftara denk gelmesiyle yüzde 30’lara kadar düştü ve bu düşüş de trafikte hatırı sayılır bir rahatlama yarattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ