Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin'deki saldırıda 3 ton patlayıcı kullanmışlar

        Mardin'in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na dün gece PKK'lıların bomba yüklü aracı patlatarak düzenlediği ve 1 TIR sürücüsünün öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı saldırının izleri bugün ortaya çıktı. Teröristlerin komutanlığa yaklaşık 3 ton patlayıcı yüklenmiş kamyanetle saldırdığı ortaya çıktı. Saldırıya uğrayan İlçe Jandarma Komutanlığı binasına büyük Türk bayrakları asılırken, yaralanan vatandaşlar terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

        Mardin'in Ömerli İlçesi Jandarma Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerin gece bomba yüklü kamyoneti uzaktan kumanda ile infilak ettirerek saldırdı. Bu sırada yoldan geçen TIR sürücüsü 39 yaşındaki Halil İbrahim Sevimli'nin öldüğü, 11'i askeri lojmanlarda oturan aralarında 2 yaşındaki çocukların da bulunduğu toplam 16 kişinin yaralandığı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

        Teröristlerin 3 ton patlayıcı yükledikleri kamyoneti İlçe Jandarma Komutanlığı yaklaşık 30 metre önüne getirip, beton bariyerlerin arkasına park ettikten sonra araçtan inip, uzaktan kumanda ile infilak ettirdikleri belirlendi. Olay yerinden başka bir araçla kaçtıkları tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.

        İftar vaktinde bomba yüklü aracın uzaktan kumanda infilak ettirildiği şiddetli patlamada jandarma binası, lojmanlar ve yaklaşık 500 metre mesafedeki çok sayıda ev, işyeri ve araç hasar görürken, 30'a yakın işleri de kullanılamaz hale geldi. Saldırıya uğrayan İlçe Jandarma Komutanlığı binasına büyük Türk bayrakları asıldı, çevresi beton bariyerlerle kapatıldı. Güvenlik güçleri olay yeri incelemelerini tamamlarken, hafriyat kaldırma çalışmaları sürüyor. Bina çevresinde zarar gören kaldırımlar ile elektrik trafo ve panolarının onarım çalışmaları da sürüyor. Patlamanın olduğu bölgede oluşan büyük çukur kapatılırken, bölgede bulunan esnaf kepenklerini açmadı, bazıları da işyerlerinde temizlik çalışması başlattı.

        İFTARDAYKEN PATLADI

        Saldırıda kızı 14 yaşındaki Fatma Temiz'in yaralandığını belirten Beşir Temiz, "Bu şekilde kimse hakkına kavuşamaz bu kızımın ne suçu vardı. Allah korusun hepimiz ölebilirdik. Birden bire camlar yüzüme gözlerimize geldi. İftardayken patladı. Bir anda sofralar fırladı. Yemeğin içine camlar girdi. Kendi evimizde artık rahat bulamıyoruz. Dün gece kendi ekmeğinin peşine gitmiş zavallı TIR şoförü o da öldü. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok" dedi.

        İşyeri zarar gören Abdulhalim Şavlı ise "İftarımızı açtıktan hemen sonra bu olay yaşandı. Olaylardan yana değiliz. Huzurumuzu kaçırdılar bu Ramazan ayında. Bu şekilde bir olay bizi derinden üzdü. İlçemizde daha önce bir olay yaşanmamıştı bu olayın faillerini de destekçilerini de kınıyoruz. Bu şekilde olayların bir daha gerçekleşmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

        Türkçe bilmediği için tepkisini Kürtçe dile getiren ve olayda bir çocuğu ve eşi yaralandığı için hastanede yatan Halise Taş, PKK'ya tepki gösterdi. Evindeki hasarı gösteren 5 çocuk annesi Taş, "Bizim iftarımıza yemeğimize zehir kattılar. Evimizi gördüğünüz gibi başımıza yıktılar. Rabbim bizim evimizi başımıza yıkanların da evlerini başlarına yıksın" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ