Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa İstanbul'da FETÖ/PYD operasyonu! TUSKON Başkanı dahil 51 gözaltı kararı

        İstanbul'da düzenlenen "FETÖ-PDY operasyonu"nda 28 kişi gözaltına alındı. OperasyondaTUSKON Başkanı, MARİFED Başkanı, FİADER Başkanı'nın da aralarında olduğu 51 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla çoğunluğu iş adamlarından oluşan 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 28'i, İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındı.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansman desteği sağladıkları iddiasıyla aralarında TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in de bulunduğu çoğunluğu iş adamlarından oluşan 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bu doğrultuda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli Kayseri, Konya ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyon kapsamında 25 ev, 2 ofis ve 1 şirkette yapılan aramalarda 28 şüpheli gözaltına alındı. TUSKON Başkanı Meral'in yurtdışında olduğu belirtildi.

        "BİR İŞADAMINDAN 950 BİN LİRALIK DÜKKANI ZORLA ALDILAR" İDDİASI

        Şüphelilerin, iş adamlarından örgüt adına "himmet" adı altında yardım topladıkları ve paraların Bank Asya'da açılan "himmet" hesabına yatırıldığının MASAK raporlarıyla tespit edildiği kaydedildi.

        Ayrıca şüphelilerin, rakip şirket ve firmalarla alakalı bilgileri örgüte sızdırarak örgüt firmalarına avantaj sağladıkları, "himmet" veremeyen bir iş adamının 950 bin liralık dükkanını Esenyurt Tapu Müdürlüğü'nde zorla devraldıkları öne sürüldü.

        "Himmet" toplamakla görevli bir örgüt mensubunun, iş adamlarından aldığı yaklaşık 1 milyon lirayı zimmetine geçirmesinden dolayı tehdit edildiği ve parayı geri ödeyemeyince örgüt imamının onay ve talimatıyla 19 Şubat'ta örgüte ait bir firmaya götürülüp ayak ve kasıklarından 3 kurşunla vurulduğu ileri sürüldü.

        Gözaltındaki şüpheliler hakkında, "terör örgütüne üye olma ve örgüt adına faaliyette bulunma", "yardım toplama kanununa muhalefet", "terörün finansmanına dair kanuna muhalefet", "tehdit", "yağma" ve "silahla adam yaralama" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ