Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da yolcu otobüsüne silahlı saldırı

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Ankara'da seyir halindeki yolcu otobüslerine, pompalı tüfekle ateş açıldı. Kurşunların isabet ettiği 3 yolcu otobüsündeki 7 kişi hafif şekilde yaralandı. Saldırgan, kaçmak isterken polisle girdiği çatışma sonucu yakalandı. Olaya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "Olay kesinlikle terör saldırısı değil" dedi.

        Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden hareket eden yolcu otobüslerine, saat 17.30 sıralarında Çevre Yolu Keçiören Etlik çıkışında, bir araçtan pompalı av tüfeğiyle ateş açıldı. Silahlı saldırıda, kurşunlar seyir halindeki 3 şehirlerarası yolcu otobüsüne isabet etti. Olayda, 7 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Saldırıda yaralanan Selahattin Aslan, Selçuk Yağız, Müfit Kara ve Zülfü Kırmızıçiçek ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi, yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        POLİSLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA YAKALANDI

        Olaydan sonra bölgeye sevk edilen polis ekipleri ile silahlı saldırgan arasında kovalamaca yaşandı. Saldırganın içinde bulunduğu 06 DN 0278 plakalı beyaz renkli hafif ticari araç, Gölbaşı otoban girişinde durduruldu. Saldırgan, polis ekipleri ile girdiği çatışmada yakalandı. Kimliği henüz açıklanmayan saldırganın, 24 ayrı suçtan sabıkasının olduğu ve aracında yapılan incelemede 3 adet pompalı tüfek bulunduğu öğrenildi. Saldırgan, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        VALİ KILIÇLAR: OLAY TERÖR SALDIRISI DEĞİL

        Konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, olayın bir terör saldırısı olmadığını ve yaralı 7 kişinin de sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Vali Kılıçlar, "Olay kesinlikle terör saldırısı değil. Bir kişi, av tüfeğiyle seyir halindeki 3 yolcu otobüsüne ateş açtı. Bunun sonucunda 7 kişi hafif şekilde yaraladı. Şahıs, polisle girdiği çatışma sonrası Gölbaşı civarında yakalandı. Saldırganın çeşitli suçlardan 24 tane sabıkası bulunuyor. Yanında bir çocuk ile 3 adet pompalı tüfek vardı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ