Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Nurettin Canikli: Türkiye emin ellerde

        Giresun Belediyesi ve Jandarma Bölge Komutanlığını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

        Canikli, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu coğrafyada her zaman hareketli, zaman zaman sıkıntılı hadiselerin, birçoğu da tarihi olarak nitelendirebilecek olayların merkezinde bulunduğunu söyledi.

        "TÜRKİYE EMİN ELLERDE, İYİ YÖNETİLİYOR"

        Doğu ve Güneydoğu'da tarihin en büyük ahlaksız saldırısıyla karşı karşıya olunduğunu belirten Canikli, bunun mücadelesininin verildiğini anlattı.

        Canikli, tüm bunların birlikte yaşandığı dönemde, ortamda ekonominin büyümeye hem de yüksek oranda büyümeye devam ettiğine dikkati çekerek, şu görüşleri paylaştı:

        "Bütün bunlara rağmen hamdolsun hiçbir sıkıntı yok, Türkiye emin ellerde, Türkiye iyi yönetiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ikide bir çıkıp diyor ki? 'Türkiye, kötü yönetiliyor.' Mübarek adam, neyse. Sayın Kılıçdaroğlu, Allah aşkına yani sen hiç kötü yönetilen bir ülke görmedin herhalde, ya da kötü yönetilen dönemlere şahit olmadın ya da hatırlamıyorsun herhalde. Hafızanın o kısmı gitti herhalde. 15 yıl öncesine bir git, 20 yıl öncesine bir git, 2008-2009 krizinde başka ülkelere bak."

        İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMA KARARI

        Canikli, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının birçok ülkeyi tetikleyeceğine dikkati çekti.

        "Adeta domino etkisi yaratacaktır." diyen Canikli, şunları ifade etti:

        "Hep birlikte göreceğiz önümüzdeki dönemlerde. Tabii bunun birçok nedeni var ama önemli nedenlerinden bir tanesi de Avrupa ülkeleri arasında tarihten gelen derin, köklü rekabet olgusudur. Bunu yok sayamazsınız. Zaman zaman küllenebilir, görünmez olabilir ama bu, hiçbir zaman ortadan kalmaz, kalkmadı da. Aslında detaya inildiğinde İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasında bu tarihi rekabetin izlerini de belli ölçüde görmek mümkün."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ