Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bekir Bozdağ'dan yargıdaki düzenlemeye ilişkin açıklama

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuki Araştırmalar Derneğinin (HUDER) İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftarında, İslam terörü reddederken Müslüman coğrafyada terör ve şiddetin adeta coğrafyanın kaderi gibi yaşanır hale gelmesinin üzerinde herkesin düşünmesi gerektiğini belirtti.

        Türkiye'den de DAEŞ terör örgütüne sayıları az da olsa katılan kişiler olduğunu aktaran Bozdağ, DAEŞ'in "proje bir örgüt" olduğunu dile getirdi.

        "DAEŞ İLE EN CİDDİ MÜCADELEYİ VEREN TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

        Bir yandan da Türkiye'yi DAEŞ terörüne destek veren ülke gibi göstermek için büyük bir yarış olduğunu söyleyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Avrupa'da böyle bir yarış var. PKK terör örgütü bu yarışın içerisinde. Pensilvanya'nın bedduacısı ve onun peşinden koşan hainler bu işin peşinde. Türkiye'nin içerisinde diğer birtakım çevreler bu işin içerisinde. Türkiye'yi DEAŞ terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir ülke gibi gösterme gayretindeler.

        Bugün büyük organizasyonla başta Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, devletimiz, silahlı kuvvetlerimiz, istihbarat örgütümüz olmak üzere Türkiye'nin terörle arasına bir bağ kurma gayreti çabası, iftirası hızlı bir şekilde devam etmektedir. Çok net söylüyorum, DEAŞ terör örgütüyle en ciddi mücadeleyi veren tek ülke vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Hem Türkiye'nin içerisinde hem de Türkiye'nin dışarısında bu mücadeleyi samimiyetle sürdüren tek ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu terörden en büyük zararı gören ülke de Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kim ne derse desin, Türkiye'nin DEAŞ terör örgütü ile mücadelesi diğer terör örgütleri ile mücadelesi gibi kararlı bir biçimde devam edecektir. Bunun neticesini alıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hem milletimizden hem devletimizden hem bölgemizden hem de inancımız olan İslam'dan insanların uzaklaşmasına yol açan bu şeytanlaşmış, canavar çetesi ile Türkiye Cumhuriyeti devleti kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir."

        "TÜRKİYE AB'YE YÜK OLMAYACAK, YÜK ALACAK"

        Avrupa Birliği'nin (AB) hiçbir zaman Türkiye'ye samimi davranmadığına dikkati çeken Bozdağ, Türkiye'nin AB'ye girmeyi beklediği bir dönemde İngiltere'nin referandum sonucunda AB'den ayrılma kararı aldığını anımsattı.

        Türkiye'nin AB'ye yük olmayacağını, yük alacağını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Dikkat edin İngiltere'de halk oylaması oldu gündemde Türkiye var. Almanya'da seçim oluyor gündemde Türkiye var, Fransa'da seçim oluyor gündemde Türkiye var. Hollanda'da Avusturya'da seçim oluyor, gündemde Türkiye oluyor. Siz Türkiye parlamentosunun milletvekillerini seçmiyorsunuz. Türkiye'de hükümet de seçmiyorsunuz, niye seçimlerinizi Türkiyesiz yapamıyorsunuz? Türkiye'yi konuşmadan, Türkiye aleyhine laf söylemeden seçim yapamıyorsunuz. Bu neyi gösteriyor? Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Artık Türkiye'nin gücü öyle bir noktaya gelmiştir ki başka ülkelerin siyasal dengeleri oluşurken, başka ülkelerde iktidar tercihleri yapılırken Türkiye'ye partilerin bakışı iktidar tercihlerini etkileyecek bir noktaya gelmiştir."

        YÜKSEK YARGIYA İLİŞKİN DÜZENLEME

        Yargıtay'da büyük bir yapısal değişime gidildiğini, 46 olan daire sayısını 24’e, 516 olan üye sayısını 200’e indireceklerini aktaran Bozdağ, Danıştay’da ise 17 olan daire sayısının 10’a, 195 olan üye sayısının da 90’a çekileceğini kaydetti.

        Bozdağ, "Böylelikle buraların yapısını kökten değiştiren bir adım atıyoruz, Şu anda Danıştay ve Yargıtay’da heyet halinde çalışma imkanı var. Sizler de çok yakın biliyorsunuz ki aynı dairenin iki farklı heyeti arasında aynı konuda birbirinin zıddı kararlar var. Bir tane de değil onlarca var. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Var. Başkan aynı ama aynı başkanın dairesinin içerisinde bir heyet aynı konuda ‘a’ diyor, öbür heyet ‘b’ diyor. Bu yargıya olan güveni de olumsuz etkiliyor. Şimdi heyet halinde çalışma da artık tarihe karışıyor. Çünkü üye sayısında yaptığımız azaltma nedeniyle Danıştay da Yargıtay da heyetler halinde çalışamayacak tek heyet olarak çalışacak ve böylelikle içtihat farklılıkları da daireler içerisinde oluşmayacaktır, oluşturulmayacaktır bu da yargıya olan güveni olumlu yönde etkileyecektir." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ