Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa'da "çöl varanı" öldürülüp çöpe atıldı
        1

        Edinilen bilgiye göre, geçen gün Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü(DKMP) ekipleri tarafından görüntülenen çöl varanı, vahşice öldürüldükten sonra cesedi çöpe atıldı.

        2

        Çöl varanının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kafası ezilerek öldürüldüğü belirlendi. Çöl varanını Bozova Kaymakamlığı önündeki çöpte gören vatandaşlar ise fotoğraflarını çekip, hunhargca yapılan bu işe tepki gösterdi.

        3

        DKMP ekipleri, nesli tehlike altında olan yavru çöl varanını Şanlıurfa yakınlarında görüntülemişti. Sürüngenler sınıfının içinde dev kertenkeleler ailesinden olan çöl varanları, Şanlıurfa'ya özel türler arasında yer alıyor.

        4

        DAHA ÖNCE YARALI OLARAK BULUNMUŞTU!

        Şanlıurfa'nın Keperli bölgesinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesinde olan "çöl varanı", 28 Ağustos 2015'te tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edilmişti.

        5

        Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezindeki tedavisi biten dev kertenkele doğal yaşam alanına salınmıştı.

        6

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel daha önce yaptığı açıklamada söz konusu olan hayvanların, Türkiye'de Şanlıurfa ve Şırnak'ta sınırlı alanlarda yaşadıklarını ve "çöl varanı"nın şiddetle korunmaya ihtiyacı olduğunu belirtmişti.