Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir merkezli IŞİD operasyonunda 9 gözaltı

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT'in ortaklaşa düzenlediği operasyonda terör örgütü IŞİD'e eleman ve maddi kaynak sağladıkları ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı.

        İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu bazı kişilerin terör örgütü IŞİD ile irtibatlı olduklarını tespit etti.

        İstihbarat ve MİT'in desteği ile sürdürülen çalışmalarda, kimlikleri belirlenen kişilerin, IŞİD'e eleman, maddi kaynak ve lojistik destek sağladıkları, mevcut anayasayı kabul etmeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tağut ilan ettikleri, devletin kurum ve organlarını aşağladıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları belirtildi.

        Gerekli teknik ve fiziki takiplerden sonra sabah erken saatlerde 200 polisin katılımı ile Konak, Buca, Karabağlar ve Bornova ilçelerinde eşzmanlı operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda, 9 kişi gözaltın alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde, 3 adet av tüfeği, çok miktarda örgütsel içerikli yayın ve dijital malzeme ele geçirildi. Operasyon ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ