Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA | Van'da PKK'lılar şantiye bastı 23 aracı yaktı

        Meral YILDIZ/VAN

        Van-Gürpınar Karayolu'nda çalışma yapan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait araçlar ateşe verildi. 25 personelden de haber alınamıyor.

        PKK'lı teröristler Van-Gürpınar Karayolu Yalınca bölgesinde yol yapım çalışması yürüten Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait şantiyeyi saat 14.30 sıralarında bastı.

        Teröristler Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 aracı ateşe verdi. Bu sırada bir çalışan Karayoları Bölge Müdürlüğü'nü telefonla arayarak olayı anlattı. Haber veren personelden ise bu görüşmenin ardından iletişim kesildi.

        Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri 25 personelden haber alamadıklarını bildirdi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve asker sevk edildi.

        Operasyona helikopterler de destek veriyor.

        VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

        Van'ın Gürpınar İlçesi Yalınca bölgesinde yol asfaltlama çalışması yapan Karayolları ekiplerinin bulunduğu şantiyeyi basan PKK'lı teröristler araçları yakıp örgüt propagandası yaptıktan sonra kaçtı. Van Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi

        İlimiz Gürpınar ilçesi Yalınca Mahallesi yakınlarında 30.06.2016 günü, asfaltlama çalışması yapan Karayolları ekibine ait 3 iş makinesi, 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından yakılmış ve 1 pikap gasp edilerek götürülmüştür. Bölgede bulunan karayolları çalışanları, karakollarımıza alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat ve faillerin yakalanması çalışmalar sürdürülmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ